Supravietuirea perioadei adolescentei

0

Maturizarea de la tinar la adult este perioada marilor explorari in credintele proprii si a scopurilor in viata. Pentru multi adolescenti, este timpul atat pentru senzatii cat si pentru ingrijorare, totul se schimba rapid in jurul tau si incerci sa te tii cu picioarele pe pamant. Supravietuirea adolecentei este posibila prin perseverenta si cu ajutorul unei perspective pozitive in viata.

Liceul este o perioada critica in care veti defini proiecte care va vor dicta cum sa va comportati in situatiile vietii. Este foarte important sa va faceti un obiciei din lucruri ca managementul efectiv al timpului si aptitudini organizatorice, care va vor ajuta sa va indepliniti scopurile.

Chiar daca inca nu stii care iti sunt scopurile, daca iti cultivezi din timp obicieuri bune, acestea te vor ajuta sa iti ideplinesti dorintele cand te-ai decis.

Liceul ar trebui sa fie privit ca spatiu de antrenament pentru adevarata viata. Tratati obligatiile si sarcinile din scoala ca si cum acestia ar fi meserii reale, adica nu depasiti termenul-limita si tineti-va promisiunile. Veti simti satisfactia cand completati sarcini care trebuiau completate si altii va vor considera oameni responsabili si pe care se pot baza – angajatorii viitori iubesc aceste calitati.

Tineti minte ca tot ce faceti in liceu va va afecta viitorul. Daca nu puteti avea note satisfacatoare, probabil nu veti fi acceptati in programul bun de antrenare pe care ati vrut sa il urmati. Sau daca nu ati invatat o parte din materia din liceu, riscati sa fiti obligati sa reinvatati acele informatii atunci cand va fi vorba despre pastrarea locului de munca.

Ceea ce faceti va avea consecinte, dar veti putea determina daca aceste consecinte vor avea efecte pozitive sau negative asupra calitatii vietii voastre, daca sunteti constienti de deciziile pe care le faceti. Gasiti un adult pe care il admirati si folositi acea persoana ca si mentor, pentru a primi sfaturi pretioase si opinii pozitive.

Nimeni nu va spune sa aveti o viata plictisitoare, lipsita de distractie. Trebuie sa va bucurati de ocaziile pe care viata vi le prezinta, deoarece aceste experiente va pot invata lectii importante atat depsre viata cat si despre voi insiva. Cel mai important lucru pe care trebuie sa-l faceti este sa pastrati armonia dintre educatie si distractie. Nu merita viitorul vostru un pic de efort?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *