Cum sa fi remarcat ca si cantaret

2

Unii cantareti au catapultat spre a fi staruri foarte repede, altii au stralucit pentru ceva vreme si apoi au fost dati uitarii, iar altii au ramas la fel de mediocrii pentru cativa ani buni sau chiar pentru totdeauna.

De ce unii artisti nu devin faimosi in toata cariera lor, sa nu vorbim de a deveni superstaruri? Pai, pentru inceput, cei mai multi cantareti isi incep cariera cantand la baruri melodii cantate de artisti faimosi. Stilul melodiei cantate de ei va fi dictat de catre ascultatori, deci ei trebuie sa cante o varietate de stiluri.

Intr-un moment poti asculta o balada a lui Barbara Streisand si apoi o melodie mai rapida de Chaka Khan, urmata de melodia latino ‘Sway’ a lui Michael Buble. Da, este un lucru bun sa fii multilateral si sa poti canta stiluri diferite. Este admirabil si daca poti canta o melodie de Celine Dion si vocea ta este asemanatoare ei, iar apoi una de Frank Sinatra, care sa sune de parca batranul ochi-albastri ar canta-o.

In ciuda acestui fapt, cump spunea vestitul antrenor vocal Brett Manning, ‘Am antrenat multe femei tinere care pot canta aproape ca Celine Dion. Dar cine vrea o cantareata falsificata cand exista deja Celine Dion-ul adevarat?’ Acest citat este luat din articolul lui Brett intitulat ‘ Cum sa ne antrenam vocea sa ne aduca succes’.

Cu alte cuvinte, cei mai multi cantareti cred ca este o parte din munca lor sa reproduca exact melodia dorita decat sa creeze un sound distinctiv pe care il pot numi un stil propriu. Acum, daca toti cantaretii ar canta la fel, cum ai putea fi observat pentru cine esti? Cum sa devii un mare cantaret cand poti canta doar melodiile altor oameni si sa imiti stilurile altora?

Sa va intreb ceva, de cate ori ati auzit o melodie caruia i-ati recunoscut artistul, desi nu ati auzit acea melodie niciodata? De multe ori, nu? De ce? Pentru ca fiecare cantaret prolific are o voce si un stil care ii sunt ca si amprenta. Ei se disting de restul cantaretilor prin intermediul lor. De aceea se disting si sunt remarcati.

Daca vreti ca vocea voastra sa fie remarcata si sa deveniti cantareti faimosi, construiti-va un stil distinct si o voce a voastra; ati cantat deja atatea stiluri diferite incat puteti alege si combina intre acestea pentru a va face unul propriu si sa fiti distinsi de marea majoritate.

Pana atunci, cantare fericita!

2 thoughts on “Cum sa fi remarcat ca si cantaret

  1. Cum pot deveni cantareata?c trebuie sa fac sa fiu cantareata?cu cine sa vorbesc,cu ce sa incep unde sa ma duc?????dar muzica serioasa nu manele nici taranesti.

  2. Buna seara. Cautam pe google cum sa devin cantareata si am gasit acest site. Eu am 20ani si inca nu am avut nici o legatura cu industria muzicala deci nu stiu pe cine sa intreb si cu cine sa vorbsc. Stiu sa scriu cantece si sa cant din voce dar nu stiu ce trebuie sa fac sa fiu cantareata. Trebuie sa platesc ceva sa devin cunoscuta ?? Pentru ca nu pot sunt saraca. Si am observat ca multe femei sunt tarfe sau cunoscute pentru ca au studiat afara… chiar nu pot face nimic ??? Va rog frumos sa-mi raspundetii !!!!!!!!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *