Cine cara umbrela de plaja?

0

Nu poti tine nisipul departe de casa cand locuiesti aproape de plaja, dar ne-am mutat aici din cauza plajei. Ii tot spun familiei ca putin nisip sub picioare nu strica. In timpul verii, plaja este ca un magnet – atrage oamenii pentru o zi la soare, iar la sfarsitul zilei pot spune cine a venit fara crema de plaja. Vin sa isi lase liber atat copilul interior cat si copilul care statea in spatele masinii, intreband ‘Cand ajungem?’

Din pacate, nu isi pot lasa copiii afara pana nu gasesc un loc de parcare. Gheata din lada frigorifica se topeste, un baiat a lovit o fata cu o saltea umflata cu aer, nu s-a gasit loc in parcare, scutecul copilul trebuie schimbat. Din senin, platirea pentru parcare ilegala suna bine.

Desi zmeii zboara pe cer, ma gandesc, oare sotiile celor care ii manevreaza le-au spus sa o faca sau o fac pentru propriul divertisment? Nu cred ca este amuzant sa tii o franghie. Poate zburatul zmeului este un joc pentru oamenii cu depresie care vor sa vada lucrurile uitandu-se in sus.

Apoi este volei-ul – serva, felul cum stau jucatorii, marcatul; dar faptul ca uneori oamenii sar dupa minge ma tine pe postul de spectator. O saritura de acest gen ar fi singura si ultima pe care o fac.

Familiile stau sub umbrele, copii calaresc valurile si construiesc casteluri de nisip, fetele in bikini alrearga pe marginea apei si barbatii de varsta a doua isi sug burtile cand fetele alearga pe langa ei. Este atat de american ca si placinta cu mere, dar nu poti taia placinta fara sa pui nisip pe ea.

Este imposibil ca tot gunoiul sa ajunga in cosurile de gunoi, care sunt aproape, indiferent unde esti. Oamenii se folosesc de ele sa isi gaseasca locul pe plaja, nu ca sa mentina plaja curata. Nu citesc avertismentele afisate pe ele? Mama Natura este protejata, ceea ce o face o mama soacra. De aceea se spune ‘Nu te juca cu Mama Natura!’

Cand oamenii se intorc la masini, eu stau la casa noastra, ma calmez mangaind cainele si uitandu-ma la valuri. Este ca si cum ai medita cu ochii deschisi. Indiferent de ce s-ar intampla, valurile vin mereu. De-as fi si eu atat de calm atunci cand vin facturile.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *