Pentru sotul si fiul meu mai in varsta, tabara este un loc izolat intre munti pitoresti. Este revigoratoare, aerul este proaspat, iar paraul este plin de peste. Mancarea are gust bun deoarece este facuta afara, cu prietenii, in jurul focului. Pentru mine este altceva. Nu m-as astepta la acea experienta decat daca as merge in tabara cu ursul Smokey.

Cand aveam 6 sau 7 ani, mi-am dorit un cort de ziua mea. Il mai tin in minte – un cort galben de 4 persoane, care era pus intre garaj si leagan. Mi-am rugat parintii sa ma lase sa dorm in el in prima noapte cand l-am primit, dar nu am dormit. Ma gandeam la paianjeni si alte ganganii, posibil otravitoare. Mama m-a salvat, aducandu-ma inauntru. Cortul a fost donat unui scop caritabil.

De atunci experientele mele cu tabara au fost in interiorul casei. Era iarna cand aproape inghetasem impreuna cu sotul meu intr-o cabana in munti. Prietenii care dormeau sub noi ne-au asigurat ca va fi mai cald sus, deoarece caldura se ridica, dar aveau o patura electrica – nu era caldura sa se ridice.

Apoi mai era intamplarea cand mergeam prin California de Nord. Deoarece aveam cainele cu noi, a trebuit sa stam intr-un motel mai modest. Dupa ce ne-am instalat in cadrul ‘rustic’, am realizat ca ceea ce am crezut ca este un model pe perete era de fapt un gandac strivit.

M-am saturat de insecte atat de mult in timp ce calatoream prin Africa rurala, incat nu mai suportam sa nu spun nimic. Barbatul care ne cara valizele in ‘cabana’ a incercat sa rezolve problema lasand o soparla uriasa in camera.

In Mexic, nu insectele ma deranjau, ci racul care s-a urcat prin canalizare in vana.

Prietenii mi-au sugerat ca o rulota mi-ar rezolva problemele. Nu. O rulota este o casa pe patru picioare. Mi-as aduce problemele casnice cu mine.

Nu am crezut ca tabara era un lucru fara probleme numai dupa ce copiii erau suficient de mari ca sa mearga singuri, iar eu si cu sotul meu sa putem calatori. Baietii au inceput cu tabara de zi, iar apoi au evoluat inspre tabere mai lungi. Fiul meu mai in varsta a devenit consultant de tabere. Fiul meu mai mic insa nu. Eu m-am simtit responsabila in mod genetic ca nu ii placea tabara.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *