Semnele sunt pretutindeni – pe stada, semne de circulatie, semne de munca. Exista strazi numite dupla flori, copaci si state, si este desigur Strada Principala – desi cei din oras s-au mutat in suburbii.

Semnele de circulatie care erau rosii, acum aunt galbene, deoarece galbenul se observa mai usor – asta daca nu incerci sa ii explici politistului de ce nu te-ai oprit.

Semnele de munca ar trebui sa fie lizibile si usoare de inteles. Cand vezi un semn McDonalds sau Macy’s, stii la ce sa te astepti, dar nu te astepta sa vezi oceanul Pacific cand te cazezi la motelul Ocean View.

Unii oameni poarta semne. Nu, nu ma refer la placutele de reclame si la semnele marcilor de haine. Era un timp cand daca vedeai eticheta, insemna ca porti hainele pe dos.

Si masinile poarta semne. Placutele de inmatriculare de la dealerii de masini uzate spun ca proprietarul era prea avar sa isi cumpere propria placuta. Pictogramele de pe bara de protectie iti spun pentru cine sa votezi, unde sa te duci un vacanta sau de ce este copilul tau mai destept decat al meu.

Ele mai spun si ca soferii sunt optimisti, deoarece cred ca acestea se iau jos usor. Si cei care pun semne pe banci sunt optimisti, deoarece cred ca oamenii nu vor sta pe reclamele lor.

Unele semne sunt sigure : nori negri inseamna ploaie, umbra inseamna ca nu este soare, iar mugurii de pe copac inseamna ca a sosit primavara – daca nu cumva esti in gradina de bere.

Unele semne au semnificatii personale. Daca gasesti un ban, inseamna ca esti norocos. Daca te nasti in anul porcului ,inseamna ca vrei pace – mai multi politicieni ar fi trebulit sa se nasca in anul porcului. Daca pielea are mai putina elasticitate decat hainele, inseamna inevitabilul.

Tensiunea, pulsul si temperatura corpului sunt semne vitale. Fara ele am muri. O durere de masea este semnul faptului ca trebuie sa te duci la un dentist, durerea de spate inseamna ca nu ar fi trebuit sa ridici acea cutie, iar durerea de cap este semnul ca ai copii.

Dar nu toate semnele sunt usoare de citit. Un copil care spune ca este bolnav ar putea fi semnul unui test la matematica.

Dar cu toate astea, semnele ne ajuta. De fapt, mana poate face multe semne – buna, la revedere, pace, bine – si da, un semn care nu este deloc pozitiv.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *