LIKE la pagina pentru a continua!emag tinar depurtat mycloset emag flanco fashionup
Arhivă Stiri

Monday, October 25, 2021

Diferenta intre alergie si intoleranta la mancare

Va trebui sa aflati daca aveti intoleranta la o mancare sau sunteti alergica la ea, daca mancatul unor preparate va cauzeaza anumite simptome. Cele doua pot fi usor confundate. Dar daca exista confuzie, poate nu sunteti constienti de severitatea bolii sau despre modul in care ar trebui sa reduceti simptomele. Aflarea diferentelor intre cele doua va poate ajuta sa determinati cea mai buna optiune de tratament.

Daca aveti alergie la alimente, este declansat un raspuns al sistemului imunitar, care duce la o reactie alergica. Doar 2% din adulti si 6% din copii au alergie la alimente, care le poate fi daunatoare sanatatii. Cei mai multi alergeni includ alunele, scoicile, soia si graul. Nu trebuie sa consumati o farfurie intreaga din ele ca sa aiba un efect fatal. Chiar si o doza mica va poate pune viata in pericol.

Cu toate acestea, a avea alergie la alimente este considerata un lucru mai serios decat intoleranta la acestea. Unele din cele mai comune simptome ale alergiei la alimente includ eruptii, eczeme, gafait, dureri sau inflamatii ale gatului, dureri abdominale si dureri de cap. Dar daca reactiile alergice sunt severe, poti suferi de soc, constrictia cailor de respiratie, pierderea cunostintei si puls accelerat. Aceasta poate inseamna moarte daca nu esti tratat la timp.

Pe de alta parte, daca va doare burta sau aveti diaree din cauza unor alimente, poate aveti intoleranta la ele. Mai puteti manca aceste alimente fara sa suferiti simptome in cazul in care mancati portii mici. Acest factor il deosebeste de alergia la alimente.

Evident, daca aveti alergie la alimente, nu mai puteti manca deloc acel aliment. Simptome severe ale alergiei la alimente au nevoie de tratament medical. Ca sa nu intrati in soc anafilectic, medicul va poate da o injectie cu epinefrina. Poate veti fi internati in spital pentru tratament de urgenta si sa fiti tinuti sub observatie.

Pentru a fi siguri ca aveti alergie la alimente, v-ar putea ajuta unele teste medicale. Medicul va poate recomanda sa va tineti un jurnal cu alimente si sa scrieti alimentele din cauza carora suferiti simptome. Cu o intelegere mai buna, este posibila reducerea simptomelor, fie ca sunteti alergici sau aveti intoleranta.Comment Form

  • coconu florin: Buna ziua. Sunt din Braila si am 37 de ani. De 22 de ani sunt dependent de caru
  • sorin: Buna seara,stiind ca suntei un om cu mare credinta in dumnezeu,si un familist co
  • Bogdan: Multumesc mult, chiar ma ajuta mult site-ul :)
  • Corina: Buna ziua. Am o biblie foarte veche pe care am obtinut-o cu greu in urma unui vi
  • mircea tocaciu: ASI DORI SA VORBESC CU DOMNIA SA SI SA-I MULTUMESC CE AFACUT PENTRU STEAUA SINT