LIKE la pagina pentru a continua!emag tinar depurtat mycloset emag flanco fashionup
Arhivă Stiri

Thursday, October 28, 2021

Simptomele gingivitei

Cu totii vrem sa avemi dinti si gingii sanatoase, dar unora li se pare ca lupta degeaba. Un inamic care cauzeaza avarii serioase dintilor si gingiilor este gingivita.

Gingivita sau boala gingiilor se dezlantuie in mod ascuns. La inceput nu aveti dureri sau simptome evidente, care v-ar putea ingrijora, dar daca stiti dupa ce sa va uitati, puteti identifica gingivita din timp si o puteti trata inaine sa va coste dintii.

Simptomele gingivitei includ gingii umflate, moi sau rosii. Cand le spalati sangereaza usor. Dar nu va doare, deci nu va ingrijorati. Daca va spalati dintii si gasiti sange pe periuta, acest lucru poate fi un indicator al gingivitei. Gingiile sanatoase au o culoare roz. Gingivita cauzeaza gingii rosii inchise, din cauza imflamatiei.

Este important sa va vedeti dentistul in mod regulat si sa va curatati dintii, pentru a preveni gingivita. Gingivita este rezultatul direct al acumularii placii dentare. Cand placa se acumuleaza, devine tartru. Tartrul este cauza gingivitei. Placa trebuie periata de pe dinti zilnic. Se formeaza o placa noua dupa 24 de ore. Din cauza acestul lucru este important sa va spalati pe dinti de 2 ori pe zi, ca sa aveti dinti si gingii sanatoase.

Daca nu periati placa, se va intari in cateva zile si va forma tartrul. Tartrul nu poate fi periat usor acasa cu ajutorul periutei de dinti si a atei dentare. Pentru a-l inlatura, dentistul va trebui sa foloseasca instrumente profesionale. Daca nu va inlaturati tartrul, va ramane sub gingii si va atrage bacterii. Acestea cauzeaza imflamarea gingiilor si gingivita.

Exista anumiti factori si conditii de sanatate care va cresc riscul gingivitei. Mai usor infectati sunt oamenii care fumeaza, au o nutritie saraca, femeile insarcinate, bolnavi, diabetici sau oameni cu un sistem imunitar slabit. Orice medicatie care descreste productia de saliva creste sansele gingivitei. Saliva este necesara pentru inlaturarea placii de pe dinti. Cand cineva sufera de gura uscata sau nu produce prea multa saliva, isi creste masura in care se formeaza placa si se transforma in tartru. Este important sa iti ingrijesti dintii, sa iti vezi dentistul in mod regulat pentru curatarea dintilor si sa iti tratezi gingivita din timp.Comment Form

  • coconu florin: Buna ziua. Sunt din Braila si am 37 de ani. De 22 de ani sunt dependent de caru
  • sorin: Buna seara,stiind ca suntei un om cu mare credinta in dumnezeu,si un familist co
  • Bogdan: Multumesc mult, chiar ma ajuta mult site-ul :)
  • Corina: Buna ziua. Am o biblie foarte veche pe care am obtinut-o cu greu in urma unui vi
  • mircea tocaciu: ASI DORI SA VORBESC CU DOMNIA SA SI SA-I MULTUMESC CE AFACUT PENTRU STEAUA SINT