16 September 2024

Top 10 motive sa mancam usturoi

0

Aveti curajul sa comandati in pauza de masa o mancare cu usturoi? Colegii ar deschide geamul imediat, nevasta ar stramba din nas seara, cand veniti acasa … Usturoiul a devenit unul dintre acele alimente pe care multi dintre noi gasim foarte rar momentul potrivit sa le consumam. Ne este teama ca mirosul ii va deranja pe cei din jur. Ce pierdem facand acest lucru, aflati din articolul urmator.

Intai de toate, trebuie spus ca usturoiul este o sursa buna de magneziu, vitamina B6, C si B1. Este bogat in fosfor, seleniu, calciu, potasiu si fier.

Principalul motiv pentru care ar trebui sa-l mancam este ca reduce riscul aparitiei bolilor de inima. Studiile au demonstrat ca o dieta bogata in usturoi scade tensiunea arteriala, subtiaza sangele, scade nivelul colesterolului rau si il creste pe cel al colesterolului bun. Poate va intrebati ce contine usturoiul de face atata bine? Usturimea lui se datoreaza unor compusi bogati in sulf.

Acesti sulfati au rolul de a relaxa vasele de sange si de a imbunatati circulatia.

Usturoiul are si proprietatea de antioxidant natural – ajuta organismul in lupta impotriva radicalilor liberi. Vitamina C, seleniumul si manganul sunt antioxidanti foarte puternici care protejeaza inima.

Poate fi folosit si ca antiinflamator. Ar fi foarte bine sa mancati usturoi cand sunteti raciti sau aveti gripa sau cand aveti un atac de astm.

Usturoiul omoara bacteriile. El poate distruge unele bacterii care sunt rezistente la medicamente. Unde nu mai punem ca fereste organismul de infectii. Oamenii de stiinta sustin ca are proprietati de antibiotic. Acestea sunt date de continutul de allicin, un compus care se gaseste in usturoiul crud. El se produce numai in momentul in care catelul de usturoi este taiat sau zdrobit.

Cu cat este tocat mai marunt sau pisat mai bine, cu atat efectul terapeutic va fi mai puternic.

Unele studii arata ca daca mancati usturoi de cateva ori pe saptamana reduceti riscul aparitiei cancerului de colon. Distrugand bacteria H.Pylori care se afla in stomac, este posibil ca usturoiul sa reduca aparitia cancerului de stomac.

Usturoiul poate combate trei complicatii date de diabet – nefropatiile, retinopatiile si nevropatiile, datorita continutului de antioxidanti. Crescand imunitatea si asigurand protectie impotriva bolilor cardiovasculare, usturoiul este un adevarat prieten al bolnavilor de diabet.

Este bun si daca vreti sa pierdeti kilogramele in plus. Studiile arata ca allicinul previne ingrasarea, pe langa faptul ca scade tensiunea arteriala, nivelul insulinei si al trigliceridelor.

Multe persoane cred ca usturoiul ajuta la vindecarea acneei. Consumul de usturoi ajuta organismul sa elimine toxinele si, astfel, sa reduca acneea. El trebuie insa consumat in stare cruda. Proprietatile lui antiseptice il recomanda si ca tratament extern.

Poate fi eficace impotriva durerilor de picioare, cauzate de o circulatie sangvina defectuoasa, de un nivel ridicat al colesterolului sau de tensiune arteriala mare. Cum usturoiul le rezolva pe toate, va scapa si de durerea de picioare.

Desi mirosul de usturoi nu este potrivit pentru o cina romantica, grecii si egiptenii il preferau pentru proprietatile lui afrodisiace.

Cei care consuma usturoi pentru proprietatile lui curative si nu vor sa le miroasa urat respiratia, trebuie sa taie sau sa zdrobeasca cateii de usturoi, sa-i puna intr-o lingura si sa-i inghita cu apa. Continutul se va duce direct in stomac, ceea ce va reduce sansele sa va miroasa urat gura.

Daca nici asa nu rezolvati problema, mestecati cateva frunze de patrunjel sau busuioc pentru a mai reduce din miros.

Sursa: chennaionline.com.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *