Cele mai puternice gasti din lume

0

Cea mai veche si de temut grupare este Five Points Gang, din Statele Unite, formata inca din anul 1870

Noul val. Influenta si puterea gastilor nu a mai cunoscut niciodata o ascensiune asemanatoare, o singura gasca atingand numarul de o suta de mii de membri si impunandu-se in Statele Unite, America de Sud si chiar in Spania

Gastile de cartier se impun, controland zone si strazi intocmai cum se intampla la sfarsitul secolului al XIX-lea. In cel mai scurt timp, sintagma “gasca de cartier” nu va mai avea nici un fel de sens, datorita faptului ca termenul care definea prin localizare activitatea grupului, “cartier” este depasit. In prezent, nu de putine ori, atunci cand se vorbeste de “gasti” se face referire la ceea ce a fost catalogata drept “noua mafie”.

In Statele Unite in mod special, ascensiunea “gang”-urilor sau a gastilor de cartier a depasit orice fel de asteptari. Ceea ce in mod traditional se intelege prin “gasca de cartier”, o singura gasca care in urma cu douazeci de ani activa in perimetrul catorva strazi din Los Angeles, a ajuns sa aiba ramificatii pana in America de Sud si chiar Europa. Sunt organizate perfect si sunt in continua extindere, membrii fiind racolati chiar si de la varste de 7 – 8 ani, pusi sa-si elimine rivalii pentru a creste in rang si alimentandu-si bugetele prin taxe si trafic de arme si droguri.

Prima gasca

Prima gasca recunoscuta in State este celebra Five Points Gang. A fost formata in jurul anului 1870 odata cu valul de imigranti italieni si evrei in Statele Unite.

Five Points isi desfasura activitatea in Manhattan, New York, controland o zona alcatuita din cinci strazi (de unde si numele Five Points Gang). Este si astazi atestata ca cea mai de temut si influenta gasca din istoria infractionalitatii, Five Points fiind gruparea care a pus bazele a ceea ce avea sa se transforme in “mafie”.

De-a lungul timpului, Five Points Gang a “scolit” cei mai mari gangsteri din toate timpurile, precum Al Capone, John Torrio si Charles “Lucky” Luciano. Organizatia a incetat sa existe in primele decade ale secolului al XX-lea.
Cele mai periculoase gasti

In prezent, numarul gastilor de oriunde este imposibil de precizat, asta si datorita regimurilor diferite de functionare, membrii diverselor gasti avand posibilitatea de a activa independent. Chiar si asa, datorita puterii si influentei exista gasti care sunt catalogate ca fiind cele mai periculoase:

– Poverty Driven Children (PDC-Londra). Este o grupare ce are ca zona de activitate sudul orasului Londra. A fost deseori mentionata in presa britanica si asociata cu asasinate si schimburi de focuri;

– 18th Street Gang (Los Angeles, California). S-a dezvoltat dintr-o celebra gasca, Clanton 14 care decade la rand a facut legea pe strazile din Los Angeles. Numarul membrilor 18th Street Gang este estimat la 20.000 doar in Los Angeles si actioneaza si in Canada, Peru, El Salavador si Mexic. Sunt cunoscuti ca fiind rivalii gruparii Mara Salvatrucha;

– Mongrel Mob (Noua Zeelanda). A fost fondata in Petone, in apropierea orasului Wellington, Noua Zeelanda. Sunt cunoscuti pentru abundenta de tatuaje si activeaza in mai multe orase din Noua Zeelanda. Deseori au fost implicati in violentele din spatii publice indreptate impotriva rivalilor, Black Power;

– Neonazistii din Rusia si gastile din Rio de Janeiro. In ultimii ani, Rusia se confrunta cu aparitia si ulterior dezvoltarea gastilor de neonazisti care, nu de putine ori, au manifestat acte de violenta in public. Orasul Rio de Janeiro a fost mediatizat ca o Mecca a gastilor, existand nenumarate gasti si asasinate pe strazile orasului brazilian;

– Mara Salvatrucha (MS – 13-Los Angeles, California). Este considerata cel mai mare pericol dintre gastile cunoscute si deseori i se atribuie denumirea de “noua mafie”.

A fost formata in anul 1972, in Los Angeles, de catre imigrantii salvadorieni. In traducere libera, Mara Salvatrucha semnifica “Armata Furnicilor Salvadoriene”.

Gruparea este asociata cu traficul de droguri, arme si persoane, perceperea de taxe, asasinate si furturi. Datorita extradarilor masive in El Salvador a celor arestati, gruparea s-a dezvoltat si in America de Sud, Canada si se pare ca a ajuns chiar si in Spania. Numarul membrilor Mara Salvatrucha este estimat la o suta de mii.

Integral ( + galeie foto ) aici

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *