Totul despre admiterea la facultate

0

De luni, facultatile isi deschid portile pentru viitorii candidati. Admiterea la cele mai multe dintre universitati se face in doua sesiuni, majoritatea preferand sa organizeze concursurile in lunile iulie si august.

HotNews.ro va prezinta clasamentul celor mai bune universitati romanesti si programul de admitere al primelor 10 din top.

La Universitatea Alexandru Ioan Cuza din Iasi, inscrierea pentru admitere se face in perioada 16- 22 iulie, iar selectia candidatilor si afisarea rezultatelor pe 23 – 26 iulie. A doua sesiune de admitere, pentru completarea locurilor ramase libere, se face in perioada 10- 16 septembrie.

Universitatea Bucuresti va organiza in acest an doua sesiuni de admitere. Prima in luna iulie, intre 12 si 28, iar a doua la inceput de toamna, intre 27 august si 15 septembrie. Taxele de admitere variaza intre 70 si 200 de lei.

Examenele de admitere se sustin in functie de optiunile facultatilor. Sunt Facultati cum ar fi Facultatea de Administratie Publica sau de Chimie, care organizeaza admiterea doar pe baza de dosare, si facultati, cum ar fi cea de Jurnalism si Stiinte ale Comunicarii, unde se sustine examen de admitere.

In 2007, concursul de admitere la Universitatea Babes-Bolyai se va organiza in doua sesiuni. Prima sesiune se va desfasura in perioada 11 iulie – 24 august 2007. Pentru ocuparea locurilor ramase vacante se poate organiza o a doua sesiune in perioada 11-21 septembrie 2007.

In eventualitatea organizarii acesteia, afisarea rezultatelor finale pentru a doua sesiune trebuie facuta pana la data de 27 septembrie 2007.

Politehnica Bucuresti
Sesiunea pentru Admiterea 2007 se va desfasura dupa urmatorul calendar: intre 14 – 18 iulie 2007, zilnic intre orele 9:00 – 16:00 – inscriere pentru concursul de admitere, la secretariatele facultatilor (pe 18 iulie inscrierile se vor face numai pana la ora 14:00). In 20 si 21 iulie 2007 – sustinerea concursului de admitere.

Ora de incepere a fiecarei probe scrise de concurs este 10:00. Pe 17 iulie 2007 se va sustine testul lingvistic pentru candidatii care nu au un certificat de competenta lingvistica.

La Universitatea Tehnica Gheorghe Asachi din Iasi taxa de inscriere variaza intre 50 si 180 de lei. Iata si calendarul admiterii: inscrierea candidatilor: 16 – 21 iulie, test – grila: 23 iulie, afisarea rezultatelor: 25 iulie. Rezultatele finale se afiseaza pe 1 august. A doua sesiune de admitere se organizeaza in perioada 3 -21 septembrie.

La Universitatea de Vest , admiterea se face pe baza rezultatelor obtinute de catre candidati in liceu si la examenul de bacalaureat. Exceptie fac domeniile la care se impun probe de aptitudini (arte, muzica, educatie fizica), teologie, psihologie.

Pentru studiile de licenta organizate intr-o limba de larga circulatie internationala, admiterea va include obligatoriu si o proba de competenta lingvistica.

Universitatea Valahia organizeaza admiterea 2007 in doua sesiuni. Admiterea candidatilor inscrisi la studii universitare de licenta in cadrul Universitatii Valahia din Targoviste, in sesiunea iulie/septembrie 2007, se face fara examen, prin concurs de dosare.

Exceptate sunt facultatile de Teologie, Stiinte Umaniste, Stiinte Umaniste si Stiinte si Arte, pentru care candidatii vor sustine probe eliminatorii sau probe de concurs.

La Universitatea Tehnica din Cluj Admiterea se face in luna iulie 14- 30. Aici, clasamentul se va face in ordinea mediilor, iar repartizarea pe loc se face in functie de optiunile alese si locurile ramase libere la aceste optiuniin momentul cand se ajunge cu clasamentul la un anumit candidat). Taxa de inscriere este de 100 de lei.

La Universitatea din Craiova admiterea se face, la majoritatea facultatilor, pe baza mediilor din liceu si a rezultatului obtinut la Bacalaureat. Exceptie fac facultatile cum ar fi cele de Teatru si Muzica, unde candidatii trebuie sa-si demonstreze aptitudinile in fata examinatorilor.

HotNews.ro, Liana Anghelescu, 16 iul 2007

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *