Presedintele clubului Real Madrid cauta terenuri in Ialomita

0

Ramon Calderon Ramos, presedintele clubului de fotbal Real Madrid, unul dintre actionarii firmei spaniole Ruport Produccion, cauta terenuri in judetul Ialomita, unde vrea sa construiasca mai multe ferme de crestere a porcilor, precum si o fabrica de nutreturi.

Nu este exclus, insa, ca omul de afaceri sa amenajeze si un teren de golf in aceasta zona, dupa ce au fost vizitate mai multe localitati din regiune.

Ramon Calderon Ramos a anuntat inca din toamna anului trecut, cu ocazia meciului de fotbal dintre Steaua si Real Madrid, desfasurat la Bucuresti, ca vrea sa investeasca in Romania, prin intermediul unei firme la care este actionar, aproximativ 100 milioane de euro in mai multe microferme de porci, pe baza unor parteneriate cu peste 300 de fermieri romani.

De asemenea, Ramos a precizat ca vor mai fi construite o fabrica de nutreturi, un abator si mai multe unitati de productie a materialului biologic.

“Reprezentantii firmei spaniole au venit de doua ori in Romania, in decembrie 2006 si in iunie 2007, pentru a prospecta piata locala, iar printre localitatile vizitate s-au numarat Scanteia, Milosesti si Grivita”, a declarat pentru Business Standard presedintele Consiliul Judetean Ialomita, Silvian Ciuperca.

Acesta a precizat ca reprezentantii firmei spaniole au cumparat deja terenuri in judetul Ialomita. Ciuperca afirma ca, intr-o prima faza, spaniolii vor sa produca materialul biologic, care va fi furnizat fermierilor romani, alaturi de utilajele si tehnologia necesare pentru cresterea animalelor. Halele vor fi construite in parteneriat cu agricultorii interesati.

Business Standard, Viorela Piulice, 17 iul 2007

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *