LIKE la pagina pentru a continua!emag tinar depurtat mycloset emag flanco fashionup
Arhivă Stiri

Tuesday, September 21, 2021

BAC 2007: Subiectele de la romana sunt corect formulate si se regasesc in programa

Subiectele corespunzatoare variantei cu numarul 78 pentru proba scrisa la romana corespund integral tematicii din programa aferenta examenului din acest an, sunt clar formulate si sunt menite sa departajeze elevii, se arata intr-un comunicat al ministerului Educatiei.

“Conform strategiei de elaborare a subiectelor, in orice varianta cerintele formulate la punctul 3 au rol de departajare. Tratarea acestora, in acord cu solicitarile, permite reflectarea diferentelor intre elevi in ceea ce priveste pregatirea la disciplina si competentele dobandite”.

Ministerul raspunde astfel unor nemultumiri legate de dificultatea punctului cu numarul trei din varianta pe care elevii au avut-o de rezolvat la limba romana.

Varianta 78 este una dintre cele 100 elaborate pentru aceasta disciplina de Centrul National pentru Curriculum si Evaluare, fiind publicata pe site-ul edu.ro inca din 15 ianuarie 2007, se mai arata in comunicat.

Profesori, elevi si chiar critici literari, declarau in urma cu doua zile dupa examenul la limba si literatura romana ca cel de-al treilea subiect din varianta extrasa era dificil de rezolvat pentru absolventii clasei a XII- a.

Cel de al treilea subiect, notat cu 30 de puncte era enuntat astfel:”Scrie un eseu argumentativ in care sa fie prezentat imaginarul poetic traditionalist intr-o poezie studiata, pornind de la afirmatia critica “Traditionalismul nu este convertirea samanatorismului, traditionlismul este un stil, o forma inventata de poetii moderni, iesiti adesea din scoala simbolismului”. (Nicolae Manolescu – Metamorfozele poeziei).

Insusi criticul literar Nicolae Manolescu a declarat ca “subiectul este foarte dificil pentru bacalaureat, mai ales in absenta bibliografiei critice”.

HotNews.ro, D.G., 01 iul 2007Comment Form

  • coconu florin: Buna ziua. Sunt din Braila si am 37 de ani. De 22 de ani sunt dependent de caru
  • sorin: Buna seara,stiind ca suntei un om cu mare credinta in dumnezeu,si un familist co
  • Bogdan: Multumesc mult, chiar ma ajuta mult site-ul :)
  • Corina: Buna ziua. Am o biblie foarte veche pe care am obtinut-o cu greu in urma unui vi
  • mircea tocaciu: ASI DORI SA VORBESC CU DOMNIA SA SI SA-I MULTUMESC CE AFACUT PENTRU STEAUA SINT