LIKE la pagina pentru a continua!emag tinar depurtat mycloset emag flanco fashionup
Arhivă Stiri

Wednesday, September 22, 2021

Ultimele examene la testele nationale

Subiectul cu numarul 58 a fost extras ieri, atat pentru proba de istorie a romanilor, cat si pentru cea de geografie a Romaniei, ultimele examene de la testele nationale.

Absolventii claselor a VIII-a au avut de ales, pentru ultima proba obligatorie de la testele nationale, intre istoria romanilor sau geografia Romaniei. Subiectul cu numarul 58 de la Istoria romanilor a cuprins patru cerinte. La primul punct, elevii au avut de ales raspunsul corect din patru variante. In al doilea subiect s-a cerut completarea spatiilor libere cu anumite date istorice, precum locul de desfasurare a unui eveniment istoric sau domnitorul prezent la acesta. La subiectul al treilea, elevii au avut de descris anumite etape din timpul participarii Romaniei la primul razboi mondial. La ultimul punct, elevii trebuia sa descrie, intr-o pagina sau doua, lupta pentru independenta Tarii Romanesti, desfasurata la sfarsitul secolului al XVI-lea.

Varianta cu numarul 58 de la Geografia Romaniei, disciplina pentru care au optat majoritatea elevilor, a avut trei cerinte. La prima cerinta – cu opt subpuncte, elevii au avut de ales un raspuns corect din patru varinate. A doua cerinta a vizat completarea spatiilor libere cu anumiti termeni mentionati. In ultimul punct al subiectului 58 s-a cerut caracterizarea unei singure forme de relief din Campia Romana si Podisul Getic. Secretarul de stat pentru invatamant preuniversitar, Svetlana Preoteasa, a spus ca pentru proba de joi, cei mai multi elevi, adica aproximativ 65%, au ales Geografia Romaniei. Prima afisare a rezultatelor va avea loc pe 24 iunie, iar in aceeasi zi se vor putea depune si contestatiile. Rezolvarea acestora este prevazuta in perioada 25-27 iunie, iar afisarea rezultatelor finale, in data de 28 iunie. Cei care nu au promovat testele nationale vor putea sustine din nou examenul in sesiunea din 2008. Pana atunci vor urma cursurile unei scoli de arte si meserii. (M.S.)

Sursa: ZiuaComment Form

  • coconu florin: Buna ziua. Sunt din Braila si am 37 de ani. De 22 de ani sunt dependent de caru
  • sorin: Buna seara,stiind ca suntei un om cu mare credinta in dumnezeu,si un familist co
  • Bogdan: Multumesc mult, chiar ma ajuta mult site-ul :)
  • Corina: Buna ziua. Am o biblie foarte veche pe care am obtinut-o cu greu in urma unui vi
  • mircea tocaciu: ASI DORI SA VORBESC CU DOMNIA SA SI SA-I MULTUMESC CE AFACUT PENTRU STEAUA SINT