Test scris la Geografie
Timpul de lucru este de 50 de minute.

Pe harta de mai jos sunt marcate, cu numere, diviziuni ale unitatilor majore de relief.

I. Scrieti denumirea diviziunilor unitatilor de relief marcate, pe harta, de la 1 la 12.

II. Ordonati de la vest la est unitatile de relief marcate, pe harta, cu numerele 1, 6, 10,11.

III. Precizati limitele estica si vestica ale diviziunii marcate, pe harta, cu numarul 8 si limitele nordica si sudica ale diviziunii marcate cu numarul 9.

IV. Completati textul de mai jos cu termenii geografici potriviti:

Fata de unitatea de relief marcata pe harta cu numarul 2, unitatea marcata cu numarul 5 se afla in partea de …., unitatea marcata cu numarul 11 in partea de …. si unitatea marcata cu numarul 9 in partea de …. Fata de unitatea de relief marcata cu numarul 10, Dunarea se afla in partea de …. iar fata de unitatea de relief marcata cu numarul 9, raul Prut se afla in partea de …. Cele mai mari altitudini se inregistreaza in unitatea de relief marcata cu numarul …. .

V.
a. Ordonati, in ordinea descrescatoare a altitudinii maxime, unitatile de relief marcate, pe harta, cu numerele 2, 5, 9, 10,11.
b. Precizati care dintre unitatile de relief marcate, pe harta, cu numerele 1, 6, 10,11 are cea mai mare suprafata si care dintre ele are cea mai mica suprafata.

VI. Caracterizati, pe scurt, relieful unitatii marcate, pe harta, cu numarul 5, precizand cinci aspecte specifice si cinci diviziuni.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *