Algoritmul de repartizare in licee si scoli de arte si meserii

0

ALGORITMUL DE REPARTIZARE IN LICEE SI SCOLI DE ARTE SI MESERII 2007

Conform metodologiei oficiale de desfasurare a admiterii in licee va prezentam algoritmul de repartizare in licee si scoli de arte si meserii 2007..

A. Repartizarea se face ordonand candidatii in judetul respectiv descrescator, dupa medii, incercandu-se plasarea fiecarui candidat, incepand de la cel cu media cea mai mare pana la cel cu media cea mai mica, la una din optiunile exprimate

Ordonarea candidatilor se face descrescator dupa mai multe criterii:

– media de admitere,
– media generala obtinuta la testele nationale,
– media generala de absolvire a claselor V-VIII,
– media obtinuta la testele nationale la proba de limba si literatura romana,
– media obtinuta la testele nationale la proba de matematica
– media obtinuta la testele nationale la proba de limba materna , respectiv nota de la proba de verificare a cunostintelor de limba materna, in cazul candidatilor care solicita inscrierea la unitati de invatamant cu predare in limba minoritatilor nationale.

Media de admitere este egala cu:

TN+ABS
———- = MA
2

unde:
TN = media generala ob inuta la testele nationale (pentru absolventii de pana in anul 2003 inclusiv, media de la testele nationale se inlocuieste cu media de la examenul de capacitate);
ABS = media generala de absolvire a claselor a V-a – a VIII-a;
MA = media de admitere.

B. Cand se ajunge la un candidat, se cauta in lista sa de optiuni prima optiune valida la care exista locuri libere.

Ordinea optiunilor de pe fisa este prin urmare semnificativa, prima optiune exprimata este luata in considerare inaintea celorlalte optiuni.

Exemplu:
se verifica prima optiune a candidatului curent; in cazul in care optiunea este valida si mai exista locuri la aceasta optiune, este considerat admis la acesta optiune si se trece la urmatorul candidat; altfel se verifica a doua optiune de pe fisa, etc.

Observatie:
O optiune este invalida daca: codul optiunii alese de candidat nu exista sau optiunea aleasa necesita data proba la limba materna sau moderna si candidatul nu a sustinut-o.

C. In cazul in care candidatul nu are loc la nici una din optiunile exprimate pe fisa el ramane nerepartizat in aceasta sesiune de admitere si va trebui sa participe la o sesiune ulterioara organizata numai pe locurile ramase libere in aceasta sesiune.

Situatia poate apare in cazul in care candidatul nu a exprimat suficiente optiuni, optiunile exprimate de el fiind ocupate inaintea lui de alti candidati care au medii mai mari.

Se recomanda prin urmare completarea fisei cu un numar suficient de optiuni pentru ca aceasta situatie sa nu apara!

Numarul total de locuri la licee si scoli de arte si meserii este suficient pentru ca toti candidatii sa fie repartizati, daca isi exprima optiuni suficiente si realiste !

Observati ca nu poate exista situatia in care un candidat sa fie declarat nerepartizat iar la una din optiunile exprimate de el sa fi fost repartizat un alt candidat cu medie mai mica decat el.

Pentru informatii suplimentare sau pentru eventualele nelamuriri va rugam sa consultati site-ul Ministerului Educatiei, Cercetarii si Tineretului.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *