Internetul creeaza o generatie de copii solitari

0

Jocurile pe calculator, navigarea pe internet si alte activitati ii fac pe copii sa nu isi dezvolte abilitatile de comunicare cu cei din jur. Tehnologia creeaza o generatie de copii singuri care se zbat sa isi faca prieteni, pretinde un nou studiu citat de o publicatie britanica.

Generatia foarte tanara isi petrece foarte mult timp in cautari solitare, cum ar fi jocurile pe computer, navigarea internetului si ascultand muzica la casti pe mp3 playere in exces, iar in acest timp esueaza in a-si dezvolta abilitatile sociale. Multi dintre ei se gasesc izolati pe acest teren de joaca virtual, potrivit unui sondaj la care au participat 100 de profesori din Marea Britanie.

Altii devin antisociali, iar acest lucru duce la nerusinare in relatiile cu ceilalti de seama lor, sustin specialistii. Mai mult de 70 la suta dintre profesorii chestionati pentru studiul efectuat de o organizatie neguvernamentala, Save the Children, sustin ca cu cat un copil petrece mai mult timp singur in “compania” tehnologiei cu atat mai mult se distruge abilitatea acestuia de a socializa.

Ingrijorator este ca numai 5 la suta dintre profesori sunt de parere ca aceasta generatie se descurca mai bine in a relationa cu alti copii de seama lor. Specialistii sustin ca acest sondaj a dezvaluit nivele ridicate ale asa-numitei “excluziuni nerusinate”, in care copii sunt ignorati sau lasati deoparte de grupurile de prieteni.

Gandul, 08 mai 2007

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *