Intel Classmate PC, un laptop pentru lumea a treia

0

Intel Classmate PC este raspunsul Intel la proiectul „One Laptop Per Child” (OLPC) si este un mini-laptop destinat tarilor subdezvoltate. Classmate PC este creat pentru nevoile specifice elevilor de varste cuprinse intre cinci si zece ani si a profesorilor acestora.

Intel a dezvoltat acest proiect pentru ca elevii sa poata comunica mai usor intre ei sau cu profesorii care, la randul lor, pot asista mult mai usor procesul de invatamant. Acestia pot face prezentari sau pot ghida accesul elevilor la internet mult mai usor datorita tehnologiei wireless cu care Classmate PC este dotat.

Configuratia laptopului de numai 1,3 kg ar trebui sa fie satisfacatoare pentru a putea rula aplicatii educationale. Classmate PC include un procesor Intel Celeron M care ruleaza la 900 MHz (FSB 400MHz), un ecran LCD de 7″ ce afiseaza o rezolutie maxima de 800×480 pixeli, memorie de 256 MB DDR2, memorie flash NAND conectata pe portul USB de 1GB NAND.

Conectivitatea este asigurata de o placa de retea standard 10/100M si de una wireless Realtek WLAN 802.11b/g pentru o comunicare mai eficienta intre elevi sau pentru o accesare mai usoara a internetului.
Integral in Adevarul

Adevarul, 07 mar 2007

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *