LIKE la pagina pentru a continua!emag tinar depurtat mycloset emag flanco fashionup
Arhivă Stiri

Tuesday, September 28, 2021

Britanicii sunt cei mai mari consumatori de ciocolata din Europa

Se spune ca ciocolata iti da o stare de bine. Si cum britanicii sunt cei mai mari consumatori de ciocolata, inseamna oare ca sunt si cei mai fericiti? Nu putem sti sigur acest lucru, dar cifrele arata ca englezii si fratii lor din Insula consuma peste 600.000 de tone de ciocolata pe an. Asa se face ca au ajuns pe primul loc in topul consumatorilor de ciocolata din Europa.

Potrivit unei cercetari facute de Datamonitor, o companie specializata in cercetari de piata, un englez mananca, in medie, 10 kg de ciocolata pe an. Cu alte cuvinte, un sfert din cantitatea de ciocolata consumata pe intreg continentul.

Analistii sutin ca un britanicii cheltuie anual pe aceasta delicatesa echivaletul a 140 de euro, in timp ce un francez scoate din buzunar 80 de euro. Nemtii platesc doar 60 de euro, italienii 36, iar spaniolii, 24.

Chiar daca italienii cheltuie mai mult decat spaniolii, cercetarea arata ca acestia mananca mai putin: 2 kg pe an, fata de aproape 4, cat consuma spaniolii. Britanicii prefera batoanele de ciocolata, nemtii – bomboanele, iar francezii – figurinele din ciocolata.

Cercetarea arata ca in urmatorii cinci ani piata britanica se va orienta catre consumul de ciocolata neagra, ceea ce nu este tocmai rau pentru sanatatea consumatorilor. Analistii apreciaza ca pana in 2010, vanzarile de ciocolata neagra vor creste de la 3 la 48 la suta.

Potrivit unor date ale Ministerului Agriculturii, romanii nu mananca, in medie, mai mult de un kilogram si jumatate pe an. Dintre consumatori, cei mai mari amatori de ciocolata sunt tinerii, iar dintre ei, femeile. Ele prefera mai ales tabletele si bomboanele.

HotNews.ro, Veronica Radulescu, 06 mar 2007Comment Form

  • coconu florin: Buna ziua. Sunt din Braila si am 37 de ani. De 22 de ani sunt dependent de caru
  • sorin: Buna seara,stiind ca suntei un om cu mare credinta in dumnezeu,si un familist co
  • Bogdan: Multumesc mult, chiar ma ajuta mult site-ul :)
  • Corina: Buna ziua. Am o biblie foarte veche pe care am obtinut-o cu greu in urma unui vi
  • mircea tocaciu: ASI DORI SA VORBESC CU DOMNIA SA SI SA-I MULTUMESC CE AFACUT PENTRU STEAUA SINT