Poli – Dinamo 1-1. Care este de fapt echipa a doua a Timisoarei?

0

Poli Timisoara plateste cele mai mari contracte din divizie, rivalizind cu Steaua. Finantatorul Marian Iancu a atras in Banat jucatori importanti, pentru care a cheltuit sume de transfer fabuloase pentru nivelul fotbalului romanesc.

De cele mai multe ori, nereusitele experimentului “Poli Timisoara” a fost explicat de suporteri prin ideea ca, atrasi de bani, sub culorile echipei Poli au venit prea multi “mercenari” si prea putini “sufletisti”.

Teoria este sustinuta, indirect, de egalul obtinut de echipa de tineret contra lui Dinamo, in conditiile unui joc energic, cu momente de inspiratie. Torje (international de juniori, prestatie remarcabila), Daminuta, Patras, Luchin, samd, sunt cei care au blocat masina de fotbal a lui Dinamo, echipa care conduce in Liga cu 16 puncte avans!

Dinamo a intrat relaxata in teren – stia ca Steaua pierduse la Vaslui si in plus se astepta ca “pustii” banateni sa cedeze fizic. Golul marcat de Claudiu Niculescu (25) parea sa dea dreptate filosofiei de joc a bucurestenilor.

Lucrurile s-au schimbat insa in momentul in care Poli Timisoara nu a renuntat, a egalat prin Mansour (46) si a avut resurse. Cu exceptia ultimelor douazeci de minute, cind Dinamo, cravasat de un antrenor complet nemultumit, a urcat cu toate liniile si s-a aflat mai aproape de victorie.

Pina la urma, Poli Timisoara-Dinamo 1-1 avantajeaza pe toata lumea – Dinamo a mai adaugat un punct la distanta fata de urmaritoare (chiar daca are in continuare probleme de joc), in vreme ce pustii Timisoarei s-au bucurat de fiecare minut al confruntarii cu Dinamo.

Dupa acest egal cu Dinamo, Poli ramine cu dilema urmatoarelor confruntari – va privi mai atenta la echipa a doua sau va reveni la lotul de vedete care trebuie oricum sa joace pentru a justifica investitia?

“Nu imi cereti sa raspund acum acestei chestiuni. O sa discutam cu conducerea” – Alin Artimon, antrenor Timisoara.

HotNews.ro, A.S., 04 mar 2007

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *