Scandalul biletelui exista si in varianta britanica

0

Si britanicii au parte de un scandal al biletelului.

In editia electronica de duminica, The Sunday Telegraph relateaza ca premierul Tony Blair ar fi scris de mana un biletel, care ar putea reprezenta o noua proba in scandalul titlurilor nobiliare.

Premierul britanic ar fi facut cateva comentarii pe documente interne, tiparite, ale guvernului, pe care le-ar fi semnat, apoi, cu initiale.

Potrivit publicatiei britanice, seful cabinetului de la Londra ar fi recunoscut eforturile facute de cei 12 finantatori secreti ai Partidului Laburist care au imprumutat partidul cu 14 milioane de lire in campania electorala de acum doi ani.

The Sunday Times aminteste ca mai mute voci sustin ca Downing Street intentiona sa acorde titluri de lorzi majoritatii finantatorilor Partidului Laburist. De altfel, Scotland Yard a inceput, in martie anul trecut, sa investigheze daca Partidul Laburist a obtinut finantari in schimbul atribuirii unor locuri in Camera Lorzilor.

Este pentru prima data de la demararea anchetei cand un document scris duce direct la primul-ministru, subliniaza saptamanalul britanic. In schimb, Cabinetul premierului a negat existenta vreunui document incriminator scris de Blair.

HotNews.ro, D. Mihai, 28 ian 2007

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *