Apple va realiza o versiune a browserului Safari pentru Windows?

0

Producatorii browserului de Internet Mozilla Firefox sunt de parere ca intrebarea din titlu are un raspuns afirmativ. De curand, pe site-ul Fundatiei Mozilla, postata in capitolul de planuri viitoare pentru Firefox, a aparut o informatie extrem de scurta si de socanta “Apple va avea o varianta de Safari pentru Windows ce va contine iTunes & .Mac”. Nu au existat alte referiri sau explicatii.

In momentul de fata, oficialii de la Apple nu vor sa dea detalii la aceasta stire, spunand ca nu comenteaza zvonuri sau speculatii.

Totusi, daca aceasta stire se adevereste, ce va urma? Apple iPhone pe Windows Mobile?

Dupa ce au lansat aceasta bomba, informatia referitoare la Safari a disparut in decurs de doar cateva zile de pe site-ul Mozilla. Oricum, in general, consumatorii vor fi mai mult decat incantati de a avea un alt browser de Internet si in special Safari disponibil pentru Windows.

Unii analisti din SUA apreciaza ca Apple deja pregateste lansarea mediului de programare Mac OS X Cocoa pe Windows. Daca acest lucru se va intampla curand, atunci va fi mult mai usor pentru programatorii de la Apple sa creeze versiunea Safari pentru Windows.

Acum, deja exista multe persoane implicate in realizarea unor browsere de Internet care sa semene cu Apple Safari. Un exemplu in acest sens este Swift, ce se bazeaza pe motorul de rendering AppleWebKit (folosit si de Safari).

Chiar daca versiunea 0.2 alfa este disponibila, se pare ca exista o multime de probleme care au ramas de rezolvat pentru Swift, acesta blocandu-se des, iar in unele configuratii fiind imposibil de instalat.

Oare compania Apple va fi suficient de naiva incat sa ofere Windows-ului una dintre perlele sale, practic ajutand inamicul, sau aceasta reprezinta o mutare geniala? La fel ca la iTunes, Apple poate merge in directia asocierii cu inamicul (care detine aproximativ 95% din piata desktop), pentru a se infiltra in imperiul acestuia si eventual a converti cativa dintre utilizatorii de Windows.

HotNews.ro, Razvan Serbu, 12 ian 2007

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *