LIKE la pagina pentru a continua!emag tinar depurtat mycloset emag flanco fashionup
Arhivă Stiri

Tuesday, October 20, 2020

Clientii Raiffeisen au fost tinta unui atac on-line de tip phishing

Clientii Raiffeisen Bank au fost marti seara tinta unei tentative de “phishing”, acestia primind un mesaj electronic prin care li se solicitau diverse informatii confidentiale, se arata intr-un comunicat al institutiei bancare. Mesajul era formulat ca si cind ar veni din partea Raiffeisen Bank, avand un design similar cu cel al site-ului oficial Raiffeisen Online.

“Raiffeisen Bank a luat masuri pentru blocarea acestor tentative de frauda. Este important de mentionat ca securitatea sistemului Raiffeisen Online nu a fost afectata nici un moment”, se spune in comunicatul bancii.

In e-mailul primit de clientii Raiffeisen, se arata ca “Banca Raiffeisen a derulat o procedura de reverificare a conturilor online datorita numarului crescand de frauda in anumite tari eurpene. Protejarea securitatii contului Dumneavoastra si a retelei Raiffeisen este principala noastra grija. Ca si o masura preventiva trebuie sa va reverificati datele online pentru o mai mare siguranta. Va rugam sa va logati dand click pe linkul de mai jos”.

Linkul trimite catre aceasta adresa http://forums.mscsoftware.com/simd/admin/www.raiffeisenonline.ro/eBankingWeb/login.html, care este, evident, alta decat cea a Raiffeisen Bank.

“Phishing” este o fraudare a informatiilor bancare. De obicei apare ca un presupus mesaj de la banca in care se spune ca trebuie comunicate informatii confidentiale (parola de acces, numar card, etc.), fiind astfel capturate in mod fraudulos.

Bancile nu solicita clientilor, in nici o situatie, informatii confidentiale (parola, numar de card sau cod PIN) prin e-mail, acestea fiind utilizate doar pentru accesul la ATM-uri, POS-uri sau servicii online.

Din informatiile oferite de reprezentantii bancii, pana in prezent nu exista nici o persoana care sa fi suferit de pe urma acestui atac. Clientii care au transmis insa informatii confidentiale sunt rugati sa contacteze banca.

UPDATE: Site-ul pirat catre care sunt directionati clientii Raiffeisen era inca functional miercuri la ora 16.

HotNews.ro, D.C., 13 dec 2006Comment Form

  • coconu florin: Buna ziua. Sunt din Braila si am 37 de ani. De 22 de ani sunt dependent de caru
  • sorin: Buna seara,stiind ca suntei un om cu mare credinta in dumnezeu,si un familist co
  • Bogdan: Multumesc mult, chiar ma ajuta mult site-ul :)
  • Corina: Buna ziua. Am o biblie foarte veche pe care am obtinut-o cu greu in urma unui vi
  • mircea tocaciu: ASI DORI SA VORBESC CU DOMNIA SA SI SA-I MULTUMESC CE AFACUT PENTRU STEAUA SINT