Cum au trecut vedetele peste scandalurile de proportii

0

Kate Moss, Ted Kennedy, Britney Spears, Michael Jackson, George Allen au ceva in comun: fiecare dintre ei a trecut printr-unul sau mai multe scandaluri mari.

Cand Kate Moss, unul dintre cele mai renumite modele din lume, a fost filmata consumand cocaina anul trecut, aceasta a pierdut multe contracte si toata lumea credea, la acel moment, ca renumita sa cariera a luat sfarsit. Insa, astazi Moss a revenit, iar cariera sa este mai infloritoare ca oricand.

In ultimul an Moss a incheiat 18 contracte, a primit titlul de “Modelul anului” si a castigat in aceasta perioada peste 60 de milioane de dolari.

George Allen, fost senator in Virginia si candidat de top al Partidului Republican la presedentie, a fost filmat in luna august a anului trecut, avand un comportament rasist.

Imediat dupa acest incident, politicianul a fost dur criticat de observatorii politici, fapt care a facut ca Allen sa scada foarte mult in sondajele de opinie privitoare la alegerile prezidentiale. George Allen a sfarsit prin a-si pierde locul in Senat si, implicit, a ratat sansa de a ocupa o functie mai buna.

Moss si-a revenit, iar Allen a fost ruinat de scandalurile in care au fost implicati. De ce unul dintre ei a reusit sa mearga mai departe si celalalt nu?

Anumiti experti in managementul crizei au declarat ca revenirea sau prabusirea starului dupa un scandal de proportii este determinata de natura scandalului si de farmecul personalitatii implicate.

Eric Dezenhall, care conduce o firma specializata in managementul crizei, si lui Michael Sands, care i-a ajutat pe Michael Jackson si Kevin Federline sa treaca peste scandalurile in care au fost implicati, considera exista cateva reguli generale in cazul scandalurilor in care sunt implicate vedete:

Recunoasterea greselii

O simpla scuza nu este suficienta

Un comentariu rasist este mai “distrugator” decat unul antisemit

Ce vedete si-au revenit si care au fost ruinate?

Vedete ruinate
George Allen, fost senator din Virginia. A facut comentarii rasiste in cadrul unui miting si ca urmare a piedut alegerile din 2006.

Gary Hart, fost candidat la presedentie in America. A fost surprins in 1988 inselandu-si sotia. A fost exclus din Partidul Democrat si din politica nationala.
Winona Ryder, actrita. A fost prinsa furand din magazine in anul 2004. In acel moment cariera sa a luat sfarsit.

Michael Jackson, star al muzicii pop. A fost acuzat, de doua ori (in 1993 si 2005), ca a hartuit sexual copii. A fost achitat, dar dupa aceea a avut mari probleme financiare, care l-au fortat sa isi vanda proprietatile. Din cauza ca reputatia i-a fost distrusa, Michael Jackson a decis sa plece din tara.

Vedete care si-au revenit
Kobe Bryant, star NBA. A fost acuzat in 2003 de viol. Cazul a fost respins, iar cariera si casnicia lui Bryant au supravietuit.

Bill Clinton, fost presedinte al SUA. A fost acuzat ca a mintit in legatura cu o aventura amoroasa intre el si o angajata de la Casa Alba in 1999. A trecut peste acest scandal, si-a pastrat casnicia, a devenit un om de stat stimat si un conducator al actiunilor in scop caritabil.

Bill O’Reilly, gazda TV. A fost acuzat de viol de catre o asistenta a sa de la Fox News in 2004. A rezolvat problema si si-a continuat cariera de succes.
Kate Moss, model. A fost filmata consumand cocaina in 2005 si a piedut cateva contracte. A revenit spectaculos si in anul 2006 a semnat 18 contracte.

Jude Law, actor. Si-a inselat sotia cu bona copilului in 2005. Si-a parasit sotia pentru o actrita mai tanara si a inceput sa joace in filme de succes.

Arnold Schwarzenegger, guvernator. A fost acuzat de hartuire sexuala de mai multe femei, in timpul campaniei electorale din 2004. A castigat alegerile si este un important om politic.

Britney Spears, cantareata. A divortat de doua ori si a fost acuzata ca este o mama iresponsabila. Cu toate ca nu a mai lansat niciun album in ultimii ani, Britney a reusit sa ramana iubita de fanii sai.

Russell Crowe, actor. A fost arestat si acuzat pentru ca a aruncat intr-un angajat al unui hotel cu un telefon, in 2005. A continuat sa joace in diferite filme.

HotNews.ro, S.B., 09 dec 2006

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *