Miresele care nu mai sunt virgine ar trebui amendate

0

Un preot roman din Valea Sarii (judetul Vrancea) face senzatie in ziarele britanice prin masura sa de a le amenda cu pana la 300 lei pe miresele care nu mai sunt fecioare.

Preotul Petrica Bratu (37 ani) spune ca miresele care ajung in fata altarului si au pacatuit trupeste ar trebui sa plateasca “amenda rochiei albe,” scrie cotidianul londonez Metro.

Amenda variaza in functie de gravitatea pacatului. Daca cei doi au trait impreuna inainte de nunta, amenda este de doar 50 de lei, dar daca mireasa este insarcinata sau a nascut deja se poate ajunge la 300 lei. Albul este simbolul puritatii, iar traditia rochiei albe trebuie pastrata si dusa mai departe.

Masura are ca scop reducerea numarului de cupluri care traiesc in pacat inainte de casatorie, spune preotul Bratu.

Mirii, insa, considera ca organizarea unei nunti este deja foarte costisitoare, iar daca se mai adauga si o amenda, nota este mult prea incarcata. Pe de alta parte, rochia de mireasa moderna nu mai este alba, ca dovada ca si miresele constiente de “pacatul lor” tind sa aleaga culoarea untului, sidefului, perlei, crem, nuante de verde si albastru.

HotNews.ro, E.C., 08 dec 2006

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *