LIKE la pagina pentru a continua!emag tinar depurtat mycloset emag flanco fashionup
Arhivă Stiri

Thursday, October 28, 2021

Taifunul Durian a facut peste 1300 de victime in Filipine si Vietnam

Alunecarile de teren produse, saptamana trecuta, dupa trecerea taifunul Durian in estul arhipelagului Filipine s-au soldat cu 1.266 de morti si persoane disparute, potrivit unui nou bilant anuntat, de protectia civila. Si in sudul Vietnamului, cel putin 55 persoane au murit, in cursul noptii de luni spre marti, dupa trecerea aceluiasi taifun, relateaza AFP.

Pana in prezent, autoritatile au confirmat moartea a 526 de persoane si disparitia a altor 740, in Filipine, potrivit Centrului national de coordonare a catastrofelor (NDCC). Pagubele materiale sunt estimate la 1,2 miliarde de pesos (24,2 milioane de dolari).

Peste 1,14 milioane de persoane au fost afectate de torentele de noroi si cenusa de pe un versant al vulcanului Mayon din regiunea Bicol, situata in estul Filipinelor, si care au acoperit circa 100 de localitati, potrivit directorului NDCC, Glenn Rabonza.

La cinci zile de la catastrofa, ajutoarele au inceput sa soseasca in regiunea afectata, care a fost izolata cateva zile din cauza inundatiilor si alunecarilor de teren.

Doua avioane Hercules C-130 ale armatei indoneziene au aterizat, marti dimineata, la Legaspi, principalul oras al regiunii, cu un transport de 12 tone de alimente si medicamente. Alte ajutoare urmeaza sa soseasca in provincia Singapour, a declarat Rabonza.

Echipele de interventie au fost mobilizate in zona cu scopul de a impiedica izbucnirea unei epidemii. Presedintele filipinez, Gloria Arroyo, va vizita regiunile devastate in cursul zilei de marti.

HotNews.ro, C. Marin, 05 dec 2006Comment Form

  • coconu florin: Buna ziua. Sunt din Braila si am 37 de ani. De 22 de ani sunt dependent de caru
  • sorin: Buna seara,stiind ca suntei un om cu mare credinta in dumnezeu,si un familist co
  • Bogdan: Multumesc mult, chiar ma ajuta mult site-ul :)
  • Corina: Buna ziua. Am o biblie foarte veche pe care am obtinut-o cu greu in urma unui vi
  • mircea tocaciu: ASI DORI SA VORBESC CU DOMNIA SA SI SA-I MULTUMESC CE AFACUT PENTRU STEAUA SINT