Revelionul integrarii e in ceata

0

Comisarul european Olli Rehn si ministrul german de Externe, Frank-Walter Steinmeier si-au confirmat prezenta la Revelionul Integrarii Europene. Mai este asteptat si Jose Manuel Barroso, presedintele Comisiei Europene.Cu toate acestea, evenimentul care urmeaza sa aiba loc in Capitala s-a impiedicat intr-o hartie.

O contestatie a uneia dintre firmele invitate la licitatie sa organizeze petrecerea de revelion i-a facut pe functionarii Primariei Bucuresti sa bata pasul pe loc.

In acest moment nu se stie exact ce programe ofera Primaria Capitalei pentru petrecerea de revelion si cine va fi organizatorul evenimentului. Guvernul a alocat pentru sarbatorirea integrarii Romaniei in Uniunea Europeana 3,3 milioane de euro.

Ce-si dorea Videanu

„Initial, am vrut sa facem un eveniment comun in Piata Constitutiei, care sa marcheze intrarea Romaniei in Uniunea Europeana insa, din pacate, din cauza procedurilor, nu ne putem incadra in termenele prevazute de lege. Anvergura evenimentului, intr-un calendar pe care noi il gandisem, implica lipsa unei contestatii.

Invitati de marca, la Revelion

Printre invitatii evenimentului care va avea loc in Bucuresti pe 31 decembrie se numara: comisarul european Olli Rehn, ministrul german de Externe, Frank-Walter Steinmeier si Jose Manuel Barroso, presedintele Comisiei Europene. De asemenea, presedintele tarii, Traian Basescu va participa si el alaturi de bucuresteni la ”Revelionul Integrarii Europene”.
Iata ca a aparut insa o contestatie pentru organizarea Revelionului in Piata Constitutiei si, impreuna cu Guvernul, trebuie sa gasim solutii, pentru ca evenimentul sa fie marcat ca atare”, a declarat, marti, primarul Capitalei, Adriean Videanu.

Firmele care au fost invitate la licitatie sunt: Realitatea Media, Media Pro Pictures, Blue Management, Stage Expert si Sfinx Experience. Insa ultima dintre companiile amintite mai sus a contestat procedura de licitatie. Primarul a mai negat si zvonurile conform carora licitatia era ca si castigata de Media Pro.

“Resping insinuarile privind implicarea grupului MediaPro in organizarea acestui Revelion. MediaPro isi organizeaza Revelionul sau de mai bine de opt ani in Piata Revolutiei si, de acum trei luni, grupul si-a luat autorizatie pentru organizarea Revelionului, fara sa fie nici partenerul Primariei, nici partenerul Guvernului.

Este revelionul deja traditional pe care MediaPro-ul il organizeaza acolo”, a precizat Videanu.

Revelion cu Pro?

Cu toate acestea, Videanu a spus ca revelionul organizat de Primarie si cel al Media Pro-ului vor avea momente comune.

“Primaria a luat decizia de a organiza revelionul traditional la Universitate. Primaria isi face Revelionul ei, PRO TV-ul evenimentul lui. Din acest motiv, am apelat la cei care traditional organizau evenimentele, e vorba de Primaria Capitalei si grupul MediaPro, sa incercam sa gasim un moment comun in organizarea celor doua revelioane, astfel incat sa marcam evenimentul intrarii Romaniei in UE.

Vor fi cateva minute inserate in programele celor doua revelioane, care vor marca momentul integrarii in UE”, a afirmat Videanu.

HotNews.ro, L.A., 05 dec 2006

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *