Indianul Pramod Mittal a cumparat echipa bulgara TSKA Sofia

0

Magnatul indian al otelului, Pramod Mittal a devenit noul proprietar al gruparii din prima divizie bulgara TSKA Sofia, la care evolueaza si trei jucatori romani: Florentin Petre, Eugen Trica si Alexandru Piturca. Pramod Mittal este fratele mai mic al lui Lakshmi Mittal, patronul firmei Mittal Steel, actionar majoritar la Otelul Galati.

Presa bulgara de astazi dezvaluie preluarea echipei bulgare pentru o suma care se ridica la 14 milioane de euro. Anuntul oficial va fi facut joi. Aleksandar Tomov va deveni presedinte al consiliului de administratie.

“Marea noastra ambitie este aceea de a face performanta cu TSKA, nu numai in campionatul Bulgariei, ci si pe plan international”, a declarat Tomov, care promite achizitionarea de “nume mari” la formatie atat la nivelul conducerii tehnice, cat si la cel al lotului de jucatori.

Deja pe lista sunt doua nume mari de tehnicieni: englezul Bobby Robson si suedezul Sven Goran Eriksson.
Sir Bobby Robson are 73 de ani si a condus in cariera de antrenor echipe ca PSV Eindhoven, FC Porto, FC Barcelona si Newcastle United, dar si nationala Angliei. Eriksson, 58 de ani, a fost timp de 6 ani selectionerul nationalei din Albion cu care a atins faza sferturilor de finala, atat la Campionatul Mondial, cat si la cel European.

Dupa 15 etape scurse din campionatul Bulgariei, TSKA Sofia ocupa locul al doilea, la doua puncte in spatele campioanei Levski.

In luna iunie clubul bulgar a trecut printr-o criza financiara, fiind foarte aproape de a vinde majoritatea jucatorilor.

HotNews.ro, S.N., 05 dec 2006

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *