LIKE la pagina pentru a continua!emag tinar depurtat mycloset emag flanco fashionup
Arhivă Stiri

Saturday, October 24, 2020

Leonard Orban vrea ca europenii sa-si subtitreze filmele

Comisarul desemnat din partea Romaniei, Leonard Orban, a fost audiat, luni, la Bruxelles, in comisia pentru educatie si cultura. Evaluarea candidatului va avea loc maine, 28 noiembrie, iar votul final – in sedinta de plen a Parlamentului European dintre 11 si 14 decembrie.

Printre obiectivele sale declarate se numara si subtitrarea filmelor in Europa, care ar trebui sa inlocuiasca dublarea de catre actori.

Consiliul ii va numi in mod oficial pe noii comisari dupa acordul Parlamentului.

Cei 732 de deputati in Parlamentul European si cei 53 de membri ai parlamentelor nationale din cele doua tari aderente, carora li s-a acordat statutul de observatori in Parlamentul European, au avut posibilitatea sa testeze calificarile candidatilor.

Comisarul european pentru Multilingvism a sfarsit prin a vorbi in romana

Comisarul din partea Romaniei, Leonard Orban, si-a inceput discursul introductiv in limba franceza, a continuat in engleza, iar apoi s-a exprimat in limba romana, vorbind despre multilingvism si importanta acestuia.

Audierile au durat aproape trei ore si au inceput cu un discurs in care Leonard Orban si-a prezentat obiectivele mandatului. Orban a raspuns apoi unei serii de intrebari din partea membrilor Comisiei pentru Cultura si ai Comisiei pentru Afaceri Constitutionale, precum si a doi euroobservatori romani.

Cei mai multi europarlamentari au fost interesati de pozitia lui Orban fata de limbile minoritatilor nationale, dar comisarul desemnat a subliniat de fiecare data ca politica UE in acest domeniu tine de politica fiecarui stat membru.

Reprezentantii socialisti au insistat asupra dialogului intercultural si interconfesional care ar urma sa intre tot in portofoliul lui Orban, dar care, au subliniat ei, nu este suficient de bine definit.

Leonard Orban a mai declarat in timpul audierilor ca, daca va fi confirmat in functie, va sprijini multilingvismul, inclusiv prin promovarea subtitrarii filmelor si a invatarii cat mai multor limbi.

Scopul audierilor

Scopul principal al audierilor este pregatirea votului final al Parlamentului European, acordand comisiilor parlamentare posibilitatea de a cunoaste mai indeaproape personalitatea si opiniile comisarilor desemnati.

In cazul aprobarii, audierile vor contribui la stabilirea, cat mai curand posibil, a unei relatii de lucru intre comisia parlamentara si comisarul corespunzator, si vor oferi un punct de referinta pentru evaluarea activitatii ulterioare a comisarului respectiv.

HotNews.ro, D.G., 27 nov 2006Comment Form

  • coconu florin: Buna ziua. Sunt din Braila si am 37 de ani. De 22 de ani sunt dependent de caru
  • sorin: Buna seara,stiind ca suntei un om cu mare credinta in dumnezeu,si un familist co
  • Bogdan: Multumesc mult, chiar ma ajuta mult site-ul :)
  • Corina: Buna ziua. Am o biblie foarte veche pe care am obtinut-o cu greu in urma unui vi
  • mircea tocaciu: ASI DORI SA VORBESC CU DOMNIA SA SI SA-I MULTUMESC CE AFACUT PENTRU STEAUA SINT