LIKE la pagina pentru a continua!emag tinar depurtat mycloset emag flanco fashionup
Arhivă Stiri

Saturday, July 31, 2021

Gaudeamus inregistreaza numar record de vizitatori

Cea de-a XIII-a editie a targul de carte Gaudeamus, deschis la Complexul Expozitional Romexpo din 24 noiembrie, s-a incheiat duminica dupa-amiaza. Standurie expozantilor au fost vizitate, potrivit organizatorului, Societatea Romana de Radiodifuziune (SRR), de aproape 92 de mii de persoane. Cea mai aglomerata zi a fost sambata, cand la targ au venit circa 32 500 de oameni.

In ultima zi de targ, editura Humanitas a lansat cartea lui Traian Ungureanu „Despre Securitate. Romania, tara «ca si cum»”. Humanitas a luat premiul I la categoria edituri care au publicat anul trecut peste 100 de titluri, urmata de RAO (locul II) si ALL (locul III).

Duminica, la Gaudeamus s-au decernat numeroase premii si trofee, care dovedesc succesul acestei editii.

Potrivit Radio Romania Actualitati, au avut loc peste 130 de lansari de carte, prezentari sau dezbateri. La manifestarile culturale au fost prezenti Romulus Vulpescu, Dan Grigore sau Mihai Malaimare, Horia-Roman Patapievici si Gabriel Liiceanu. “Despre bucurie in Est si Vest si alte eseuri” de Andrei Plesu a fost votata cartea cea mai ravnita a targului.

De asemenea, au fost invitati la targ si doi scriitori francezi: Michel Crepu si Lorette Nobecourt. Un alt autor strain asteptat este psihologul britanic Peter Collett, autorul „Cartii gesturilor” si al noii „Carti a gesturilor europene”, ambele aparute la Editura Trei.

Tot sambata, la Gaudeamus, a avut loc MBA Express Day, un eveniment la care universitatile straine prezente la Bursa Educatia si-au prezentat programele pentru potentialii studenti.

De asemenea, editura Casa Radio a prezentat, in colectia de CD-uri”Fonoteca de Aur”, teatru de Anton Pavlovici Cehov.

Aproape 400 de expozanti si-au prezentat ofertele, multe dintre edituri facand reduceri de pret chiar de 30%. Suprafata de desfasurare a manifestarii a ajuns la 10 000 mp.

HotNews.ro, C.N.A., 26 nov 2006Comment Form

  • coconu florin: Buna ziua. Sunt din Braila si am 37 de ani. De 22 de ani sunt dependent de caru
  • sorin: Buna seara,stiind ca suntei un om cu mare credinta in dumnezeu,si un familist co
  • Bogdan: Multumesc mult, chiar ma ajuta mult site-ul :)
  • Corina: Buna ziua. Am o biblie foarte veche pe care am obtinut-o cu greu in urma unui vi
  • mircea tocaciu: ASI DORI SA VORBESC CU DOMNIA SA SI SA-I MULTUMESC CE AFACUT PENTRU STEAUA SINT