Inotatorul Ian Thorpe si-a anuntat retragerea

0

Campionul australian la inot Ian Thorpe si-a anuntat marti retragerea din viata competitionala, infotmeaza AFP. Ian Thorpe, in varsta de 24 de ani, este multiplu campion mondial si olimpic detinand in palmaresul sau numeroase recorduri mondiale.

Campion inascut, supranumit “Thorpilla”, Ian Thorpe a declarat “Am decis sa nu mai particip la Campionatele Australiei, calificative pentru Mondiale si am mai luat o alta hotarare foarte dificila, aceea de a pune capat carierei de inotator profesionist”.

Ian Thorpe a devenit cunoscut in intreaga lume dupa JO 2000. La Sydney, orasul sau natal, a castigat 3 medalii de aur si una de argint fiind devansat de olandezul Pieter van Den Hoogenband.

La numai 14 ani, in 1997, Ian Thorpe a fost selectat sa participe la Jocurile Panpacifice devenind cel mai tanar competitor international dupa Jon Konrads in 1956. 1998 este anul in care Thorpe culege primii lauri prin castigarea a doua medalii de aur la 400 m si 4x200m la Mondialele de la Perth. La 20 de ani Thorpe avea deja in palmares nu mai putin de 18 recorduri mondiale.

JO de la Atena i-au adus lui Ian Thorpe, la doar 22 de ani, 4 medalii de aur (la 200 si 400 m liber), un argint la 4x200m si un bronz la 100 m liber.

Problemele de sanatate care au aparut l-au impiedecat pe Thorpe sa participe la competitii internationale de anvergura. Thorpe a lipsit si de la Jocurile Commonwealth-ului, in luna martie, din cauza febrei.

Prin neparticiparea sa la Campionatele de natatie ale Australiei, care vor debuta pe data de 3 decembrie, Thorpe nu poate participa nici la Campionatele Mondiale.

HotNews.ro, 21 nov 2006

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *