LIKE la pagina pentru a continua!emag tinar depurtat mycloset emag flanco fashionup
Arhivă Stiri

Tuesday, May 18, 2021

Erste Bank a lansat la Viena prima banca pentru categoriile defavorizate

Fundatia Bancii Erste, noul proprietar al BCR, a lansat miercuri la Viena prima banca a celor care nu au un cont bancar. Banca Zweite Sparkasse se adreseaza persoanelor dezavantajate din punct de vedere social. Institutia, numita “Banca pentru oamenii care nu au o banca” este prima de acest gen din Europa.

Unicul produs oferit deocamdata de Zweite Sparkasse este un cont cu dobanda, pe durata limitata. Acesta reprezinta contul bancar de baza, cu card bancar, care nu are facilitati de descoperire de cont si este pus la dispozitia clientului pe o perioada de trei ani.

Banca functioneaza in cooperare cu institutii de ajutor social, dar si cu serviciile de consiliere in caz de datorii, consiliere facuta voluntar de catre angajati ai Erste Bank.

Surse ale bancii Erste Romania spun ca daca proiectul se va dovedi viabil si fructuos, atunci se va extinde si in celelalte tari in care Erste actioneaza.

Cu toate acestea, pana vom avea si in Romania o astfel de banca, va mai trece o perioada de timp. Daca in Austria exista aproximativ 12000 de persoane care nu au acces la un cont bancar, in Romania numarul acestora se ridica la cateva milioane.

HotNews.ro, A. Stefan, 22 nov 2006Comment Form

  • coconu florin: Buna ziua. Sunt din Braila si am 37 de ani. De 22 de ani sunt dependent de caru
  • sorin: Buna seara,stiind ca suntei un om cu mare credinta in dumnezeu,si un familist co
  • Bogdan: Multumesc mult, chiar ma ajuta mult site-ul :)
  • Corina: Buna ziua. Am o biblie foarte veche pe care am obtinut-o cu greu in urma unui vi
  • mircea tocaciu: ASI DORI SA VORBESC CU DOMNIA SA SI SA-I MULTUMESC CE AFACUT PENTRU STEAUA SINT