Tariceanu: “Daca respecta regulile, Stolojan se poate intoarce”

0

Presedintele PNL, Calin Popescu Tariceanu, a declarat, vineri, la Suceava, ca fostul lider liberal, Theodor Stolojan, isi poate regasi locul in partid, daca respecta regulile PNL. Declaratia premierului vine la o zi dupa ce peste 40 de liberali au semnat un apel pentru reintoarcerea in partid a lui Stolojan.

“In privinta domnului Stolojan daca respecta ideiile principiile, valorile, statutul, deciziile si identitatea liberala se poate intorce din nou in PNL.” a afirmat Tariceanu, dupa intalnirea cu liderii filialelor PNL din Moldova.

Tariceanu a explicat ca aceste reguli sunt valabile pentru toti membrii, inclusiv pentru el ca presedinte al partidului: “Nu vrem sa punem interesul unei persoane mai presus de interesul partidului”, a mai spus presedintele PNL

In ceea ce priveste platforma lansata de Stolojan, Tariceanu a spus ca “toata lumea s-a distantat, net si fara echivoc. “Vreau sa va spun ca in privinta platformei toata lumea s-a distantat net si fara echivoc. Nimeni nu doreste sa discute despre platforma” .

De asemenea liderul PNL a declarat ca in prezent nu a existat nici o propunere de convocare a unui congres extrordinar.

“Liderii cu care m-am intalnit azi, nu au vorbit despre un congres extraordinar. Acest congres extrordinar nu poate fi convocat decat de Delegatia Permanenta iar la ultima sedinta pe care am avut-o acum doua saptamani am pus aceasta problema si nici unul din participanti denu au cerut organizarea unui congres extraordinar.

Daca sunt voci care se exprima si se intruneste adeziunea necesara in Delegatia Permananeta va spun foarte clar ca nu ma voi opune”.

Gh. Flutur: “Sustin in continuare revenirea lui Stolojan”

Vicepresedintele PNL, Gheorghe Flutur a declarat dupa dezbaterile de la Suceava ca este nevoie in continuare de o intalnire a lui Teodor Stolojan cu actuala conducere PNL, pentru a discuta revenirea acestuia in partid. Totodata Flutur considera ca la Suceava s-au facut cativa pasi pentru reconciliere dar demersul trebuie continuat.
“Trebuie sa ne intalnim noi, conducerea partidului cu domnul Stolojan sa avem o discutie si sa dezbatem pe statutul PNL Cred ca in urma acestor discutii de la Suceava trebuie sa se faca niste pasi. Sustin in continuare revenirea lui Stolojan in partid si din punctul meu de vedere PNL are nevoie de domnul Stolojan si domnul Stolojan are nevoie de PNL.”

Raluca Turcan, insa, a declarat pentru HotNews.ro ca revenirea echipei de exclusi este conditionata de schimbarea conducerii partidului. “Intoarcerea in partid este conditionata de plecarea actualei conduceri a PNL.

Situatia actuala este cauzata exclusiv de domnul Tariceanu si grupul sau de intimi, care a interpretat abuziv statutul, a inceput epurarile politice, a ingradit libertatea de exprimare si s-a indepartat de obiectivele pentru care PNL-ul a ajuns la guvernare”.

Turcan este de parere ca sefii PNL vor fi nevoiti sa plece “in momentul in care sustinatorii platformei vor constitui o majoritate. Atunci cind isi va da seama ca sunt tot mai putini cei care nu-l sustin, ca face rau PNL si ca PNL-ul, din cauza lui, a ratat un moment extraordinar pe care putea sa-l valorifice ca partid in virtutea detinerii functiei de prim-ministru.”

HotNews.ro, B. Blagu, L. Pirvu, 10 nov 2006

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *