LIKE la pagina pentru a continua!emag tinar depurtat mycloset emag flanco fashionup
Arhivă Stiri

Monday, July 26, 2021

BNR va mentine rata dobanzii de politica monetara la 8,75% pe an

Consiliul de administratie al Bancii Nationale a Romaniei (BNR) a hotarat vineri mentinerea ratei dobanzii de politica monetara la nivelul de 8,75% pe an, in termeni reali inregistrandu-se o majorare sensibila, ca rezultat al decelerarii cresterii preturilor, se arata intr-un comunicat al Bancii Centrale.

De asemenea, Consiliul de administratie al BNR a hotarat continuarea exercitarii unui control ferm al lichiditatii de pe piata monetara prin intermediul operatiunilor de piata.

BNR reafirma ca indeplinirea obiectivului de continuare a procesului de dezinflatie in conditiile stabilitatii mediului economic si financiar reclama mentinerea unei conduite restrictive a politicii monetare alaturi de un suport consistent si continuu din partea politicilor fiscale si de venituri, precum si a reformelor structurale.

Imbunatatirea prognozei privind rata inflatiei din acest an este insa insotita de perspectiva mentinerii presiunilor inflationiste pe termen mediu, avand in vedere preconizata crestere a cheltuielilor guvernamentale, posibilele majorari ale salariilor si continuarea procesului de ajustare a preturilor administrate si a accizelor.

Rata anuala a inflatiei a coborat in luna octombrie la nivelul de 4,8% fata de aceeasi perioada a anului trecut, plasandu-se in interiorul intervalului de variatie din jurul tintei pentru anul 2006.

Accelerarea dezinflatiei a fost rezultatul implementarii unor politici monetare si fiscale restrictive, al evolutiei favorabile a preturilor produselor alimentare pe fondul unui an agricol bun, in timp ce ritmul de crestere a salariului mediu a fost in aceasta perioada relativ apropiat de cel al productivitatii muncii.

Datele statistice releva, totodata, mentinerea unei cresteri economice robuste, a unor dinamici inalte ale consumului, investitiilor si ale creditului, precum si continuarea adancirii deficitului de cont curent.

HotNews.ro, D.C., 10 nov 2006Comment Form

  • coconu florin: Buna ziua. Sunt din Braila si am 37 de ani. De 22 de ani sunt dependent de caru
  • sorin: Buna seara,stiind ca suntei un om cu mare credinta in dumnezeu,si un familist co
  • Bogdan: Multumesc mult, chiar ma ajuta mult site-ul :)
  • Corina: Buna ziua. Am o biblie foarte veche pe care am obtinut-o cu greu in urma unui vi
  • mircea tocaciu: ASI DORI SA VORBESC CU DOMNIA SA SI SA-I MULTUMESC CE AFACUT PENTRU STEAUA SINT