LIKE la pagina pentru a continua!emag tinar depurtat mycloset emag flanco fashionup
Arhivă Stiri

Thursday, October 29, 2020

Gazprom va dubla preturile la gaze pentru Georgia

Trustul rusesc Gazprom a declarat ca planuieste sa mareasca de peste doua ori pretul gazelor naturale furnizate Georgiei. Astfel, pretul va creste de la 110 dolari pentru 1,000 metri cubi, la aproximativ 230 dolari.

Gestul companiei Gazprom, principalul furnizor de gaze si detinatorul monopolului din acest domeniu, apare intr-un moment de tensiune dintre Rusia si Gergia. Criza dintre cele doua tari a fost declansata de retinerea a patru ofiteri rusi suspectati de spionaj, in luna septembrie, de catre autoritatile georgiene.

Conform BBC News, Rusia incearca sa submineze guvernul Georgiei din cauza optiunilor sale pro-occidentale. Dupa anuntul companiei Gazprom, ministrul georgian al Economiei, Kakha Bendukidze, a declarat ca se astepta la o asemenea crestere a preturilor si a calificat masura luata ca fiind de natura politica.

Inca de luna trecuta, cea mai mare companie importatoare de gaz natural din Georgia, Energy Invest, a reclamat faptul ca Gazprom intentioneaza sa mareasca pretul gazelor, incepand cu ianuarie 2007. Georgia va cumpara anul viitor peste 360 milioane metri cubi de gaz de la Gazprom, fata de cele 250 milioane de anul acesta.

HotNews.ro, C. Marin, 02 nov 2006Comment Form

  • coconu florin: Buna ziua. Sunt din Braila si am 37 de ani. De 22 de ani sunt dependent de caru
  • sorin: Buna seara,stiind ca suntei un om cu mare credinta in dumnezeu,si un familist co
  • Bogdan: Multumesc mult, chiar ma ajuta mult site-ul :)
  • Corina: Buna ziua. Am o biblie foarte veche pe care am obtinut-o cu greu in urma unui vi
  • mircea tocaciu: ASI DORI SA VORBESC CU DOMNIA SA SI SA-I MULTUMESC CE AFACUT PENTRU STEAUA SINT