LIKE la pagina pentru a continua!emag tinar depurtat mycloset emag flanco fashionup
Arhivă Stiri

Thursday, August 5, 2021

Primul proprietar de gara din Romania

Barladeanca Genovica Aron si-a adjudecat, luni, Gara CFR din localitatea Docaneasa, judetul Vaslui, in schimbul sumei de 22.000 de lei noi. Aceasta gara este doar una din cele 12 statii feroviare scoase la licitatie de Directia Generala a Finantelor Publice Galati, in vederea recuperarii datoriei de peste 100 de milioane de lei noi, acumulata de Regionala CFR Galati.

Potrivit NewsIn, Genovica Aron, din Barlad, care a achizitionat statia CFR din localitatea Docaneasa, este primul proprietar de statie CFR din Romania. Suma de 22.000 de lei noi a fost pretul de pornire pentru acest obiectiv, care nu a mai starnit interesul nimanui.

Noul proprietar spune ca va transforma gara in locuinta. Genovica Arin ssutine ca are o familie numeroasa si vrea sa aiba ce sa lase mostenire copiilor sai.

Cumparatorii obiectivelor puse in vanzare de AVAS nu sunt obligati sa pastreze destinatia acestora dupa achizitie. Teoretic, proprietarii de gari pot fie sa inchirieze obiectivul regionalei CFR, pastrandu-i, astfel, destinatia, fie sa le transforme in locuinte sau chiar magazine.

Celelalte 11 statii CFR scoase la licitatie, dar care nu au fost adjudecate, sunt din localitatile Foltesti, Roscani, Baleni, Balintesti si Vames (judetul Galati), Caiuti, Borzesti si Satucani (judetul Bacau), Odobesti si Panciu (judetul Vrancea), precum si Valea Uzului (judetul Buzau).

Din cele 93 de obiective scoase la licitatie de Finantele Publice Galati, doar noua au fost adjudecate luni. In afara de Gara Docaneasa, printre acestea se numara Baza de Tratament si terenul aferent din Slanic Moldova, vandute la pretul de 900.000 RON, si mai multe terenuri agricole din judetul Braila.

In total, institutia are de incasat pana la finele acestei saptamani 1.150.000 RON, ceea ce inseamna doar 1% din datoriile istorice ale Regionalei CFR Galati.

Celelalte obiective neadjudecate vor fi scoase din nou la licitatie in decurs de o luna.

HotNews.ro, D.G., B.B., 23 oct 2006Comment Form

  • coconu florin: Buna ziua. Sunt din Braila si am 37 de ani. De 22 de ani sunt dependent de caru
  • sorin: Buna seara,stiind ca suntei un om cu mare credinta in dumnezeu,si un familist co
  • Bogdan: Multumesc mult, chiar ma ajuta mult site-ul :)
  • Corina: Buna ziua. Am o biblie foarte veche pe care am obtinut-o cu greu in urma unui vi
  • mircea tocaciu: ASI DORI SA VORBESC CU DOMNIA SA SI SA-I MULTUMESC CE AFACUT PENTRU STEAUA SINT