‘Saptamana Mircea Eliade’ la Graz, Austria

0

Un eveniment dedicat lui Mircea Eliade se va desfasura timp de o saptamana la Graz, in Austria. In cadrul programului “Saptamana Mircea Eliade”, in perioada 23 – 28 octombrie, vor avea loc dezbateri literare, expozitii de carte, expozitii de pictura si proiectii de filme dedicate personalitatii scriitorului roman.

Programul cuprinde dezbaterea cu tema „Dimensiuni ale operei si biografiei lui Mircea Eliade”, expozitia de carte „Mircea Eliade – viata si opera” bazata pe fondul de carte al Bibliotecii Universitare Karl Fraz din Graz (78 de titluri in cadrul colectiei existente, alaturi de alte aproximativ 20 de noi titluri in limbile germana, engleza si romana care au fost

achizitionate cu ocazia acestui eveniment), mini-expozitia de carte Humanitas „Mircea Eliade”, expozitia de pictura a artistului Andrei Stanca, proiectia filmului documentar „20 de ani dupa Mircea Eliade” (producator Victor Velculescu) si a altor filme documentare si artistice cu aceeasi tema.

Vor mai avea loc doua ateliere de analiza literara si un concurs de creativitate si interpretare a unor fragmente semnificative ale operei lui Mircea Eliade, la care vor participa elevi romani care studiaza in regiunea Steiermark (Austria).

Evenimentele se vor desfasura in incinta Bibliotecii Universitare din Graz, a Centrului European pentru Limbi Moderne – Consiliul Europei si la Biserica Ortodoxa Romana „Sf. Nicolae” din Graz.

Vor participa reprezentanti ai comunitatii romanesti din Graz, elevi si studenti romani de la institutiile de invatamant din regiunea Steiermark, profesori si studenti de la sectiile de teologie si romanistica ale Universitatii „Karl Franz” din Graz.

„Saptamana Mircea Eliade la Graz” este unul dintre proiectele desemnate castigatoare la concursul pentru organizarea „Zilelor Mircea Eliade in comunitatile romanesti de pretutindeni”, lansat de ICR, prin Directia Romani din Afara Tarii, in luna iunie 2006.

Proiectul este organizat de Institutul Cultural Roman, prin Directia Romani din Afara Tarii, in parteneriat cu Parohia Ortodoxa Romana „Sfantul Nicolae” din Graz.

HotNews.ro, 19 oct 2006

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *