LIKE la pagina pentru a continua!emag tinar depurtat mycloset emag flanco fashionup
Arhivă Stiri

Thursday, October 28, 2021

Telefoanele mobile vor ajunge la 20 de dolari

Preturile telefoanelor mobile vor cunoaste o scadere importanta in urmatorii ani, ajungand la un nivel mediu de 20 de dolari in 2007, potrivit unor companii producatoare de semiconductoare, transmite Mediafax. Costurile telefoanelor mobile ar putea ajunge chiar la zece dolari, insa principalii producatori ezita sa utilizeze componente prea ieftine, de calitate inferioara.

“Reducerea calitatii nu este o alternativa, insa dotarea cu mai putine optiuni este o varianta viabila”, a declarat Horst Pratsch, membru in conducerea producatorului german de semiconductoare Infineon. Cererea pentru telefoane mobile cu preturi reduse a crescut in acest an, in principal pe pietele in curs de dezvoltare.

Infineon, precum si alte companii din domeniu, precum Philips, incearca sa integreze toate functiile de baza ale telefoanelor mobile intr-un singur semiconductor al carui pret sa fie de circa cinci dolari. In luna iulie, grupul german a informat ca de la inceputul anului viitor va incepe sa comercializeze o platforma pentru telefoane mobile care va integra mai putin de 100 de componente, fata de 150 in prezent.

Costul de productie se va plasa in jurul a 20 de dolari, fata de 35 de dolari in prezent. De asemenea, Philips estimeaza ca incepand cu 2008 va putea oferi componente al caror pret va permite producatorilor de aparate sa practice preturi unitare sub 15 dolari. Potrivit specialistilor, aproape doua miliarde de persoane detin telefoane mobile.

Sursa: Curierul NationalComment Form

  • coconu florin: Buna ziua. Sunt din Braila si am 37 de ani. De 22 de ani sunt dependent de caru
  • sorin: Buna seara,stiind ca suntei un om cu mare credinta in dumnezeu,si un familist co
  • Bogdan: Multumesc mult, chiar ma ajuta mult site-ul :)
  • Corina: Buna ziua. Am o biblie foarte veche pe care am obtinut-o cu greu in urma unui vi
  • mircea tocaciu: ASI DORI SA VORBESC CU DOMNIA SA SI SA-I MULTUMESC CE AFACUT PENTRU STEAUA SINT