Satui de restrictii, finlandezii au inceput sa alerge in sosete, prin zapada

0

Dupa ce a nins abundent in Finlanda, oamenii au iesit din case sa faca putina miscare, intr-o maniera inedita: fara pantofi, cu sosetele direct in zapada.

Pentru a evita contactul cu alte persoane si salile de sport, dar si ca o forma de razvratire si de sete de libertate, finlandezii au dat iama in zapada, doar in sosete.

Situatia nu este una izolata, ea ajungand sa fie subiect de presa al agentiei Reuters.

”Finlandezii dornici sa evite salile de sport si alte locuri de sport in aceasta iarna, din cauza pandemiei coronavirusului, au gasit modalitatea de a se mentine in forma: alergand pe zapada fara pantofi de antrenament, ci doar sosete groase din lana”, scriu jurnalistii.

Ce-i drept, nu e chiar o noutate, insa in plina pandemie, este ”sportul” cel mai sigur si raspandit printre finlandezi, recunoscuti pe toata planeta pentru salturile lor, complet dezbracati, in apele inghetate.

Pe langa momentele de amuzament si (probabil) inevitabilele mici degeraturi, se pare ca acest exercitiu ar avea si efecte benefice la nivel psihologic.

Citeste si: Printr-un proiect finanțat de BERD producătorul român de ciorapi și șoșete LAROM și-a lansat magazinul online pentru creșterea vânzărilor!

Persoanele care il practica spun ca se simt fericite si ca este un exercitiu fizic foarte bun.

”Alergarea afara doar cu sosete groase ofera un exercitiu excelent, precum si un sentiment de libertate”, a spus Pekka Parviainen, pilot de elicopter si pasionat de mers descult.

”Vreau sa spun ca este un sport foarte bun, exercitii fizice puternice si totul, este intr-adevar fericirea”, a mai spus Parviainen.

Insa finlandezii nu folosesc orice sosete pentru acest sport ”extrem”. Pentru a se proteja, e ideal ca sosetele sa fie de lana, si sa se poarte, simultan, doua-trei perechi.

Printr-un proiect finanțat de BERD producătorul român de ciorapi și șoșete LAROM și-a lansat magazinul online pentru creșterea vânzărilor!

Iata ca, oricat de nefavorabile ar fi situatiile prin care trecem, finlandezii ne arata ca exista modalitati de a ne relaxa si distra, intr-o maniera sanatoasa pentru corp si minte.

sursa: Manager.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *