Top site-uri de torrente legale: descarci gratuit fara sa piratezi

0

top-site-uri-de-torrente-1-1170x644Site-uri de torrente legale se găsesc la tot pasul pe internet, iar în acest articol vă prezentăm un top în care le-am inclus pe cele mai interesante.

Deși majoritatea oamenilor le folosesc pentru a descărca materiale piratate, site-urile de torrente sunt utilizate și de către cei care vor să aibă acces la conținut disponibil tuturor în mod legal.

Majoritatea lucrărilor au fost publicate în spatele unei licențe Creative Commons care se traducea prin posibilitatea republicării lor de către oricine, cu condiţia ca autorii să fie menționați de fiecare dată.

Cu ajutorul acestor site-uri de torrente legale, veți putea obține diverse melodii, filme, cărți și numeroase alte materiale. Desigur, majoritatea artiștilor ale căror melodii pot fi descărcate legal în acest mod sunt necunoscuți și au nevoie să-și crească numărul de fani. Cât despre filme, cele mai multe sunt producții independente.

Astfel, nu veți avea acces la cel mai de calitate conținut disponibil pe piață, însă totul este legal și, dacă aveți noroc, poate veți descoperi un artist pe placul vostru. Mai jos, puteți vedea cele mai bune site-uri de torrente legale, pentru a descărca gratuit fără să piratezi.

Top site-uri de torrente legale – Archive.org

Secțiunea de torrente de pe Archive.org este una nouă și conține peste un milion de diverse fișiere care pot fi descărcate gratuit. După cum scrie site-ul Gizmo’s Tech Support Alert, colecția ar include în jur de 1,22 milioane de cărți electronice, aproximativ 127.400 de melodii și alte fișiere audio și 9.600 de filme. Mai importantă decât dimensiunea colecției este viteza cu care puteți descărca. În cazul site-ului Archive.org, veți avea parte de viteze bune la majoritatea torrentelor mulțumită numărului mare de seed-eri.

GameUpdates.org

Pe GameUpdates.org veți găsi foarte mult conținut asociat în mod normal cu jocurile, cum ar fi patch-uri, demo-uri și moduri. Numărul celor care fac upload este suficient de mare încât să nu aveți parte de probleme, iar orice material ilegal este înlăturat rapid.

Top site-uri de torrente – MiniNova’s Featured Content

Cea mai mare parte a conținutului disponibil aici este reprezentată de muzică și materiale video, însă veți găsi și software, jocuri și cărți electronice. La fel ca site-urile de mai sus, acesta oferă viteze de download relativ mari.

eTree

Pe eTree pot fi găsite concertele unor artiști care au fost de acord ca aceste materiale să fie disponibile în mod gratuit tuturor.

Top site-uri de torrente legale – Vuze

Din câte se pare, începând cu anul 2009, Vuze include doar materiale video, inclusiv seriale, trailer-e pentru diverse filme și clip-uri, pe care le puteți descărca gratuit folosind orice program.

BitTorrent Bundle

Încă o dată, avem de-a face cu un site care oferă în mare parte muzică, dar care include și anumite videoclipuri și cărți audio. Nu vă lăsați înșelați de nume: orice client BitTorrent poate fi folosit pentru a descărca fișierele.

Top site-uri de torrente – FrostClick

Cu ajutorul licențelor de tip Creative Commons, pe care le-am menționat mai sus, aveți acces pe FrostClick la un număr mare de jocuri, programe, melodii, filme și seriale. Site-ul include și o secțiune interesantă, denumită ”Other”, de unde se pot descărca programe de editare grafică, fonturi, cărți electronice și altele.

JamToThis

Pe JamToThis veți găsi un număr mare de melodii și fișiere audio, fiind similar site-ului eTree despre care am scris mai sus.

Top site-uri de torrente legale – ibiblio torrents

Audio, video și software sunt principalele categorii de pe ibiblio torrents, care include și o mare varietate de cărți electronice și imagini.

Panda.cd

Nu în ultimul rând, avem Panda.cd, un site pe care vă puteți înscrie gratuit și unde veți avea acces la o gamă variată de melodii.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *