Microsoft Edge este cel mai sigur browser web

0

microsoft-edgeConform unui studiu recent, browser-ul integrat de Microsoft în Windows 10, Edge, s-a dovedit a sta mai bine la capitolul securitate decât principalii săi concurenți.

Ani buni, Microsoft a dominat copios piața browserelor web cu Internet Explorer. Delăsarea și nepăsarea companiei au făcut însă ca acesta să rămână un browser demodat și nesigur, fiind depășit în ultimii ani de Chrome al celor de la Google și de Firefox.

Acum, Microsoft încearcă să recâștige teren pe o piață pe care a avut-o la degetul mic cu un nou produs, construit de la zero. Edge este cel mai nou efort al Microsoft în această direcție, renunțarea definitivă la Internet Explorer fiind doar o chestiune de timp.

Într-un test realizat de compania de securitate NSS Labs, Edge al celor de la Microsoft s-a dovedit mai rezistent în fața atacurilor decât Chrome și Firefox.

Cele trei browsere au fost testate atât cu atacuri de tip phishing (furt de identitate), cât și cu malware. Timp de două luni, Chrome, Edge și Firefox au fost supuse la 220.918 tipuri de malware și 78.921 de atacuri de tip phishing.

În cazul atacurilor de tip phishing procentele de rezistență ale celor trei browsere au fost:

  1. Edge – 91,4%
  2. Chrome – 82,4%
  3. Firefox – 81,4%

Aceeași ierarhie s-a menținut și când au fost testate cu malware:

  1. Edge – 99%
  2. Chrome – 85,8%
  3. Firefox – 78,3%

Cel mai impresionant este rezultatul obținut de Edge în cazul atacurilor cu malware. Acesta a căzut victimă doar în 1% din cazuri. Cel mai slab s-a dovedi Firefox, care a ocupat ultimul loc în ambele teste.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *