Prima dezbatere electorală între Victor Ponta și Klaus Iohannis – Emisiune completă (VIDEO)

0

ponta-iohannis-1Klaus Iohannis și Victor Ponta au avut, marți seara, la Realitatea TV, prima dezbatere electorală înaintea alegerilor de duminică.  Cei doi au discutat pe mai multe teme, precum cea a votului din diaspora, a corupției din rândul clasei politice, dar și despre tăierea pensiilor sau a ruperii USL.

Între cei doi a avut loc un schimb acid de replici, liderul ACL amenințând că părăsește emisiunea după ce Ponta i-a spus „să fie cuminte, ca la el în birou”.

Klaus Iohannis i-a răspuns lui Victor Ponta, că nu se simte vinovat de ruperea USL, afirmând că aceasta a avut loc pentru că „PSD a vrut toată puterea”.

Prima dezbatere nu a fost lipsită de atacuri legate de familie. După ce candidatul ACL l-a acuzat pe premier că a făcut „o fixaţie” pe familia sa, Victor Ponta i-a cerut lui Klaus Iohannis să îşi ceară scuze pentru un atac la adresa soţiei sale, Daciana Sârbu.

Legat de votul din diaspora, premierul a declarat că legea electorală nu poate fi modificată între turul 1 și turul 2, altfel alegerile ar trebui anulate.

Ponta a asigurat că toți românii din străinătate vor putea vota duminică.

Iohannis, i-a reproşat contracandidatului său organizarea defectuoasă a primului tur al alegerilor, susţinând că premierul este cel care trebuia să demisioneze şi nu ministrul Titus Corlăţean.

Ponta i-a mai cerut lui Klaus Iohannis să solicite demisia lui Tudor Chiuariu și a lui Akos Mora, în lupta anticorupție din rândul politicienilor, liderul ACL afirmând că el, în calitate de președinte, va asigura independența justiției.

Prima dezbatere electorală între Ponta și Iohannis

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *