Voiculescu, zece ani cu executare

0

dan_voiculescu_19769300Dan Voiculescu a fost condamnat vineri la 10 ani de închisoare cu executare, în dosarul privatizării Institutului de Cercetări Alimentare (ICA), a decis Curtea de Apel Bucureşti.

Omul de afaceri Dan Voiculescu a fost condamnat definitiv vineri de Curtea de Apel Bucureşti la 10 ani de închisoare cu executare în dosarul privind privatizarea Institutului de Cercetări Alimentare (ICA). Judecătorii au mai decis confiscarea imobilului de pe strada Gârlei (sediul Grivco), a imobilului de pe Şoseaua Bucureşti – Ploieşti (sediul Antenei), unor terenuri, a sumei de două milioane de lei de la Camelia Voiculescu şi a acţiunilor pe care le deţin fiicele sale: Camelia şi Corina Voiculescu. Alte 3 milioane dolari au fost confiscate din conturile personale ale lui Dan Voiculescu.

Judecătorii au mai decis confiscarea imobilului de pe strada Gârlei, sediul Grivco, care va trece în proprietatea statului. Se confiscă imobilul de pe Şoseaua Bucureşti – Ploieşti, inclusiv terenuri, două milioane de lei de la Camelia Voiculescu şi acţiunile deţinute de Camelia şi Corina Voiculescu

De la Dan Voiculescu se confiscă sumele încasate prin închirierea sediului Grivco ROMTELECOM. De la fiicele lui Voiculescu se confiscă, de asemenea, chiria încasată de la Romtelecom. Suma va fi calculată de organele de cercetare.

Fostul şef al ADS, Corneliu Popa, a fost condamnat la 8 ani de închisoare. Sentința magistraților în dosarul în care Dan Voiculescu este acuzat de un prejudiciu de 60 de milioane de euro a fost citită în ședință publică, imediat după terminarea proceselor programate.

“Mă duc un pic până la birou, apoi mă duc acasă să fac o baie. Practic, ce se întâmplă îţi schimbă modul de viaţă, condiţiile de viaţă. Eu am, ca să zic aşa, un mare noroc. Până la 34 de ani am stat cu soţia şi cei doi copii într-o cameră de 24 de metri, wc-ul era în curte. În momentul în care ai trăit până la 34 de ani în aceste condiţii, eu nu cred că condiţiile de la penitenciar vor fi mai rele. Am înţeles că toaleta va fi înăuntru. Aştept să mă ia cine mă va lua. Condiţiile în sine nu sunt de natură rea”, a declarat astăzi Dan Voiculescu.

Marţi, la ultimul termen al procesului, Dan Voiculescu a susţinut că rechizitoriul dosarului ICA este “incorect” şi “bazat pe falsuri, nu pe probe” şi că întreaga urmărire penală s-a făcut în lipsa sa pentru că timp de un an şi trei luni a fost “vânat” de procurori, fără a fi chemat la DNA.

Gheorghe Mencinicopschi a spus că nu vrea ca familia sa să ajungă în stradă, Corneliu Popa a rugat instanţa să ţină cont că are o fetiţă cu probleme de sănătate, iar Sorin Pantiş a susţinut că în dosarul ICA nu există prejudiciu, în ultimul cuvânt dat inculpaţilor în dosarul ICA

Avocaţii inculpaţilor din dosarul ICA au cerut, marţi, în pledoariile finale, achitarea clienţilor lor, pe motiv că aceştia sunt nevinovaţi. În cadrul pledoariilor finale, apărătorii au cerut şi ridicarea sechestrului asigurator pus în cazul mai multor inculpaţi.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *