De luna viitoare, absolvenții de facultate vor câștiga minim 1.300 lei

0

absolventi_01_21987700”În iunie va fi lansat un nou program de sprijin pentru absolvenţii din 2014, cu locuri de muncă subvenţionate în IMM-uri, finanţat din fonduri europene: salariul net pentru un absolvent de liceu va fi de 900 lei, iar pentru un absolvent de facultate de 1.300 lei”, a declarat ministrul delegat pentru IMM-uri, Mediul de Afaceri şi Turism, Florin Jianu.

Proiectul valorează 40 de milioane de euro şi este finanţat prin POSDRU.

Ministrul Florin Jianu a participat miercuri, la Iași, la lansarea Programului Româno-Elveţian pentru IMM-uri, alături de ambasadorul Elveţiei în România, ES Jean Hubert. Programul are rolul de a ajuta mediul de afaceri din România prin facilitarea accesului la finanţare pentru IMM-uri.

În urma implementării acestui proiect se aşteaptă să crească numărul de IMM-uri care să acceseze credite pentru investiţii, să fie create şi să se menţină locurile de muncă în IMM şi să crească rezilienţa start-up-urilor.

Proiectul se derulează în perioada 2014 – 2019, la nivel naţional, prin intermediul unităţilor teritoriale ale CEC Bank, sub forma unei scheme de ajutor de minimis.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *