15 mari companii americane încearcă să convingă Congresul SUA că România ar trebui introdusă în Programul Visa Waiver

0

visa-sua15 mari companii americane încearcă să convingă Congresul SUA că România ar trebui introdusă în Programul Visa Waiver.

Procedura greoaie prin care românii obţin vize pentru Statele Unite reprezintă un obstacol pentru afacerile americane în România, susţine preşedintele Consiliului de Afaceri Româno-American, Eric Stewart.

El a declarat pentru RADOR că cele 15 mari companii americane membre ale Consiliului încearcă să convingă Congresul Statelor Unite că România ar trebui introdusă în Programul Visa Waiver.

“Este foarte dificil pentru afaceri dacă românii şi americanii nu pot călători uşor între cele două ţări, dar este important să nu uităm că incapacitatea noastră de a adopta legislaţie mai uşoară pe vize în Congres nu are nimic de-a face cu România, ci cu subiecte ca imigraţia sau dezbaterea privind emisfera vestică. Este păcat că România nu este inclusă în Visa Waiver”, a spus Eric Stewart.

“Consiliul nostru s-a angajat să lucreze intens în această privinţă, avem mulţi membri noi în Congres şi atât eu, cât şi reprezentanţi ai companiilor din Consiliul de Afaceri Româno-American le-am explicat că ţinem în afara Programului Visa-Waiver unul dintre cei mai importanţi aliaţi ai noştri”, a mai spus Stewart.

Din Consiliul de Afaceri Româno-American fac parte mari companii ca Chevron, ExxonMobil sau Johnson & Johnson, care sunt implicate în dezvoltarea laturii economice a Parteneriatului Strategic dintre Statele Unite şi România.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *