Nymphomaniac Vol. II are liber in cinematografe de la CNC. Premiera, pe 7 februarie

0

160866_articolProductia regizorului danez Lars von Trier, Nymphomaniac Vol. II, va fi permis in salile de cinema din Romania pentru publicul adult, dupa ce comisia de rating a Centrului National al Cinematografiei (CNC) a revizuit, joi, filmul si a acordat calificativul “interzis minorilor IM – 18” , anunta distribuitorul Independenta Film.

“Incepand cu 7 februarie va asteptam pe toti in salile de cinematograf, sa acordam fiecare propriul nostru calificativ celei de-a doua parti a filmului regizorului danez Lars von Trier, Nymphomaniac Vol. II”, a transmis Anca Romanescu de la Independenta Film, care asteapta vineri notificarea oficiala ​din partea comisiei de rating a CNC .

Mihai Kogalniceanu, directorul general al Centrului National al Cinematografiei (CNC), a declarat ca nu va exista “cenzura” in timpul mandatului sau. “Atat timp cat voi fi director al Centrului National al Cinematografiei, in Romania, nu va exista cenzura in privinta filmelor ce vor fi difuzate in cinematografe”, potrivit Mediafax.

Productia Nymphomaniac Vol. II a primit, initial, calificativul IM18-XXX – “Interzis minorilor sub 18 ani si interzis proiectiei cu public” din partea comisiei de rating a CNC, desi prima partea a fost permisa in cinematografele din Romania. Ceritificatul de clasificare (disponibil aici) care incadreaza filmul in aceasta categorie a fost transmis de CNC catre Independenta Film in dupa-amiaza zilei de miercuri.

Contactata miercuri de WALL-STREET.RO, sefa comisiei de rating a CNC, Cristina Corciovescu, a neagat ca CNC a interzis filmul Nyphomaniac Vol. II pentru publicul adult din Romania si ca, de fapt, comisia nu s-a intalnit pentru revizionarea filmului. “Comisia a fost astazi (n.r. miercuri) la Mall Vitan sa vada Ultimul Zburator. De unde stiti dumneavoastra ca (n.r. Nymphomaniac Vol. II) este interzis?”, a sustinut Corciovescu, potrivit careia “distribuitorul vrea sa alerteze populatia”.

Potrivit Independenta Film, interzicerea Nymphomaniac Vol. II in Romania ar fi fost un caz unic in Europa.

“Nymphomaniac” este o productie Zentropa Entertainments, compania regizorului danez Lars von Trier.

“Nymphomaniac” este epopeea erotica a unei femei al carei traseu, de la nastere si pana la varsta de 50 de ani, este povestit de personajul principal, Joe, cea care si-a pus diagnosticul de nimfomana. In dupa-amiaza unei ierni geroase, batranul, dar inca sarmantul burlac Seligman o descopera pe Joe batuta si prabusita pe o alee laturalnica. O ia acasa si ii ingrijeste ranile, in timp ce incearca sa afle cate ceva despre viata ei. Seligman este cel care, vreme de opt capitole, ii asculta povestea cea complicata si intesata de interjectii a nimfomanei Joe.

Filmul are o galerie impresionanta de actori: Charlotte Gainsbourg (Joe la maturitate), Stellan Skarsgård, Uma Thurman, Willem Dafoe, Shia LaBeouf, Udo Kier, Christian Slater, Stacy Martin (tanara Joe) si altii.

Lars von Trier a mai regizat filme precum “Abisul sufletului/ Breaking the Waves” (1996), “Dansand cu noaptea/ Dancer in the Dark” (2000), “Dogville” (2003), “Antichrist” (2009) si “Melancholia” (2011).

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *