medium2_61Programul Work and Travel USA este un program derulat cu aprobarea Departamentului de Stat American, care permite studentilor sa lucreze si sa calatoreasca pe o perioada determinata pe teritoriul Statelor Unite ale Americii, mai precis, in timpul vacantei de vara.

Acest program ofera studentilor cunoscatori ai limbii engleze posibilitatea de a se integra pe perioada verii intr-o societate noua, deschisa, oferind pe langa oportunitatile implicite de castig si avantajul de a cunoaste oameni si locuri noi. Majoritatea ofertelor de munca sunt in domeniul serviciilor turistice: restaurante, hoteluri, parcuri de distractie, cafenele, etc.

Pentru a putea participa trebuie sa indeplinesti cateva conditii:
– Trebuie sa fii student la zi, masterat sau doctorat in orice an de studiu, inscris la o facultate acreditata de Ministreul Educatiei
– Sa ai varsta cuprinsa intre 19 si 29 de ani;
– Sa ai dorinta de a cunoaste mai bine limba engleza, cultura americana si de a castiga bani.
Pretul programului depinde de mai multi factori, unul dintre ei este daca ai sau nu o oferta de munca acolo, pretul fiind mai mare atunci cand agentia iti gaseste un job, un alt factor este di daca mergi pentru prima data acolo sau nu, in aceasta situatie diferenta este destul de mica.
Costurile pe care ar trebui sa le iei in calcul sunt :
-Taxa pe care trebuie sa o achiti agentiei care te ajuta cu actele si oferta de munca,
– taxa de viza, care va fi achitata ambasadei pentru obtinerea vizei
– contravaloarea biletului dus-intors
– banii pe care ti-i iei de cheltuiala, chiar daca te duci sa castigi bani, trebuie sa ai o rezerva pana la primul cec sau pentru chestii tentante
– taxa SEVIS (35 USD)- taxa platita statului american, nerambursabil
– asigurarea medicala, costul pentru o luna fiind in medie de 30 USD.
Daca vrei sa aplici pentru un astfel de program work and travel si nu dispui de banii necesari, sunt banci care au oferte specializate pe care le poti accesa.
Mai multe informatii poti afla de pe :
www.workandtravel.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *