Lapoviţă şi ninsoare. VREMEA SE RĂCEŞTE! PROGNOZA METEO pe trei zile

0

lapovita_70163400_74329000Lapoviţă şi ninsoare. VREMEA SE RĂCEŞTE! PROGNOZA METEO pe trei zile

Joi, vremea va fi în general închisă şi se va răci. Maximele nu depăşesc 6 grade în nordul Moldovei şi în depresiunile trasnilvane şi 14 grade în Banat.

Temporar, în cea mai mare parte a ţării, va ploua slab sau va burniţa, iar în zona montană precipitaţiile vor fi şi sub formă de lapoviţă şi ninsoare. Vântul va sufla cu intensificări în regiunile sudice şi sud-estice.

BUCURESTI
În Capitală, joi ziua va fi mohorâtă, iar temperaturile vor fi în scădere. Dimineaţa termometrele vor indica 5..7 grade, iar la prânz nu mai mult de 11. Pe parcursul zilei, trecător va ploua slab sau va burniţa, iar vântul se va simţi mai mult decât ieri.

MUNTE
La munte vremea va fi închisă şi temperaturile, în scădere. Temporar vor cădea precipitaţii slabe sub formă de ploaie, lapoviţă şi ninsoare. În aceste condiţii termometrele vor indica la amiază 6 grade la Păltiniş şi Predeal, 4 grade la Semenic şi Sinaia, 9 grade la Stâna de vale şi doar zero grade sus pe Cehalău la Toaca. Vântul va fi slab până la moderat, cu unele intensificări în Munţii Banatului.

REGIUNI
În regiunile de la vest de arcul carpatic urmează încă o zi mohorâtă, cu temperaturi mai scăzute decât ieri. Maxime, între 8 grade în depresiunile transilvane şi 14 grade la Reşiţa. La munte precipitaţiile vor fi sub formă de lapoviţă şi ninsoare, în timp ce în restul regiunii temporar va ploua slab sau va burniţa.

În sud, aspectul zilei de azi va fi tot închis. Şi aici temperaturile vor fi în scădere, maxime de 11…12 grade celsius în general, chiar 13 grade la Drobeta Turnu Severin şi Târgu Jiu. Din norii prezenţi toata ziua, când şi când va ploua sau va burniţa. Pentru a întregi tabloul unei zilei veritabile de toamnă, vântul va sufla şi el.

Scăderea temperaturii se resimte şi în Dobrogea. Şi aici soarele va fi foarte scump la vedere şi temporar va ploua slab. În aceste condiţii, la amiază termometrele vor indica 12 grade la Tulcea şi Constanţa. Vântul se va intensifica şi aici.

Ca şi în Moldova, de altfel. Şi temperaturile scad cu 2…3 grade faţă de ieri. Aspectul vremii va fi mohorât, cu ploi slabe sau burniţe. Maximele se vor opri la 6 grade la Suceava şi 10 la Focşani şi Galaţi.

VREMEA PE 2 ZILE
Vineri, în regiunile extracarpatice vremea se va menţine în general închisă, cu ploi slabe pe arii restrânse din Oltenia. Valorile termice sunt în jurul celor normale pentru această dată. Maximele zilei, în această parte a ţării, pornesc de la 7 grade la Suceava şi cresc către Oltena – până la 12 grade la Drobeta Turnu Severin. În regiunile intracarpatice se anunţă vreme frumoasă, numai ici-colo poate să plouă, iar valorile termice urcă puţin peste cele normale: vor fi peste 10 grade la amiază, până la 14 grade la Timişoara. Fac excepţie depresiunile transilvane, unde va fi mai rece. În Munţii Banatului şi în vestul Carpaţilor Meridionali, trecător se vor semnala precipitaţii mixte. Vântul va sufla cu intensificări în sudul si estul ţării.

În Bucureşti, vremea se va menţine închisă, dar normală din punct de vedere termic, cu cel mult 9 grade la amiază. Şi vântul va sufla cu intensificări pe parcursul zilei.

Sâmbătă, în regiunile extracarpatice valorile termice se vor situa în jurul celor normale pentru această dată, în timp ce în restul ţării vor fi mai ridicate. Cer variabil, cu nori mai mulţi în regiunile sudice, însă fără ploaie. Maximele vor fi între 7 grade în estul Transilvaniei şi în jumătatea de nord a Moldovei şi 14 grade în Baia Mare. Dimineaţă, condiţii de ceaţă la şes.

În Capitală cerul va fi temporar noros, dar cel mai probabil nu va ploua. Maxima este în creştere uşoară, 10-11 grade.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *