Începe Loteria Vizelor pentru SUA! Află condiţiile necesare pentru a putea aplica

0

utile-3e87d43a47Marţi, 1 octombrie, toţi cei care vor să emigreze peste Ocean pot participa la Loteria Vizelor, program prin care Departamentul de Stat american oferă posibilitatea ca străini din anumite ţări să emigreze în Statele Unite ale Americii. Înscrierea în program se face prin completarea unui formular, care va fi publicat pe site-ul www.dvlottery.state.gov, data-limită fiind 2 noiembrie 2013.

♦ Înscrierea în programul Loteria Vizelor (DV-2015) se face prin completarea unui formular electronic, în perioada care începe marţi, 1 octombrie 2013 şi se încheie sâmbătă, 2 noiembrie 2013.

♦ Înregistrarea începe şi se încheie la 12.00 PM, ora de vară a Coastei de Est (GMT-4).

♦ Poţi accesa formularul electronic E-DV la adresa www.dvlottery.state.gov numai în perioada de înregistrare.

♦ E recomandat să nu aştepţi până în ultima săptămână a perioadei de înregistrare pentru a aplica. Cererea mare poate duce la întârzieri la conectarea online.

Participarea este gratuită

♦ Nici o înregistrare nu va fi acceptată după 12.00 PM, ora de vară a Coastei de Est (GMT-4) a zilei de 2 noiembrie 2013.

♦ Dacă trimiţi mai mult de o înregistrare de persoană, vei fi descalificat.

♦ Toată procedura este gratuită.

♦ Guvernul SUA nu angajează consultanţi sau servicii particulare din afară pentru a opera programul Loteria Vizelor. Orice intermediari sau alte persoane care oferă asistenţă pentru a pregăti o cerere de participare o fac fără autorizarea sau consimţământul Guvernului SUA.

♦ Cerinţele pentru a avea şanse de calificare presupun ca solicitantul să îndeplinească atât condiţia de a fi născut într-o ţară care participă la program, cât şi să fie absolvent de liceu, cu diplomă de bacalaureat sau în ultimii cinci ani să fi lucrat cel puţin doi ani într- o meserie care se califică.

♦ Pentru determinarea calificării pe baza experienţei în muncă se va folosi baza de date O*NET OnLine, www.onetonline.org a Departamentului Muncii al SUA.

♦ Înainte de a trimite o înregistrare la programul Loteria Vizelor (DV-2015), trebuie să consulţi instrucţiunile detaliate ale programului, care se găsesc pe pagina de internet a Ambasadei Statelor Unite, Diversity Visas la romania.usembassy.gov/visas/diversity.html, precum şi pe pagina de internet a Departamentului de Stat la travel.state.gov/visa/immigrants/types/types_1318.html.

♦ Solicitările care se califică vor fi selecţionate în mod aleatoriu de un computer.

♦ Toţi participanţii la program pot să verifice statutul solicitării lor pe pagina de internet E-DV la www.dvlottery.state.gov la secţiunea Entrant Status Check, pe baza numărului de confirmare, începând cu 1 mai 2014.

♦ Aceasta va fi singura modalitate prin care câştigătorii din cadrul programului vor fi înştiinţaţi despre selecţionarea lor în programul Loteria Vizelor.

Bază de date cu întrebări frecvente

Dacă ai nelămuriri, poţi vizita pagina “Întrebări frecvente” la travel.state.gov/pdf/DV_2015_Instructions.pdf, pentru mai multe informaţii despre procesul de selecţie şi despre posibilele fraude legate de acest program.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *