At bagon.to you can Buy webshells, phpmailer, Combo list
Ce averi au miniștrii Guvernului Ponta – News42day
14 July 2024

Ce averi au miniștrii Guvernului Ponta

0

guvernul_ponta_1_72728500Sa fii ministru, aceasta este reteta sigura pentru a-ti creste averea, fie ca e vorba de actiuni, proprietati imobiliare sau banii din conturi bancare. Econtext arata cu cat a crescut averea tuturor ministrilor din Guvernul Ponta, de cand acestia ocupa aceste functii.

1. Victor Ponta – Premierul Romaniei

Premierul Ponta s-a imbogatit de la inceputul celui de-al doilea mandat. In 2013, i-au intrat in lista proprietatilor doua apartamente, ambele in Bucuresti. De asemenea, s-a imbogatit cu inca un autoturism, un Fiat. Toate aceste trei proprietati (locuinte + masina) au devenit proprietatea sa dupa ce si-a lichidat firma de avocatura. De asemenea, el si-a rotunjit conturile cu inca 40.000 de euro, veniti pe aceeasi filiera.

2. Liviu Dragnea – Ministrul Dezvoltarii Regionale

Nici o modificare la capitolul proprietati imobiliare. Ceva schimbari apar la conturile bancare, Dragnea reusind sa economiseasca aproape 8000 de lei in aceste sase luni. Desi nu e o suma fabuloasa, multi romani ar vrea sa spuna ca reusesc sa puna deoparte peste o mie de lei pe luna.

3. Daniel Chitoiu – Ministrul Finantelor Publice

Chitoiu si-a mai trecut in conturi bijuterii in valoare de 1.500 de euro, astfel incat valoarea totala a bijuteriilor detinute de aceasta (mai exact, de catre sotia acestuia) se ridica acum la 15.500 (fata de 14.000 la finele lui 2012). Vesti si mai bune vin de conturile bancare, Chitoiu reusind sa mai stranga in primele luni din acest an inca vreo 20.000 de euro (de la 119.643 euro la numirea in functie, la finele lui 2012, pana la 138.770 euro, in urma cu doua saptamani). In plus, a mai reusit sa plateasca aproximativ o mie de euro la creditul ipotecar pe care-l are la Banca Transilvania (a contractat 99.990 euro, soldul la 10 iunie 2013 fiind de 94.417 euro – doar principalul).

4. Gabriel Oprea – Vice prim-ministru

Pentru Gabriel Oprea, 2012 a fost anul unei decizii fundamentale. A hotarat sa-si mai cumpere o vila. Si nu oriunde, ci la mare, mai precis, in Venus. Initial, in declaratia de avere de la finele anului 2012, apare cu o locuinta “micuta” in Venus, de doar 71,45 metri patrati, ceea ce nu se face, mai ales cand ai vile peste 150 de metri patrati in Predeal sau chiar peste 450 mp in Bucuresti. Asa ca in noua declaratie de avere, depusa in urma cu 2 saptamani, figureaza cu o locuinta mai mare in Venus, de 211,3 mp. Parca e altceva acum. La conturile bancare a aparut o mica problema, suma din conturi scazand cu circa 6 mii de euro, pana la un total ‘firav’ de 155.340 euro. In rest, nimic notabil, doar clasica urare: Armata usoara!

5. Daniel Constantin – Ministrul Agriculturii

La pastorul agriculturii romanesti nu a avut loc nici o schimbare, el avand aceeasi situatie materiala la jumatatea acestui an, ca si in 2012. In continuare, trebuie sa-i returneze imprumutul de 295.000 de euro, pe care l-a luat de la Dan Voiculescu. Si desi spune ca il va plati in transe, pana in 2017, in acest an, nu a platit nici o transa.

6. Titus Corlatean – Ministrul Afacerilor Externe

Corlatean nu si-a cumparat nici o proprietate imobiliara de cand face parte din Cabinetul Ponta II. El are trei terenuri, doua in Campulung Moldovenesc si unul in Corbeanca. De asemenea, are un apartament in Bucuresti si o vila in Corbeanca, aferenta terenului precedent. In banci el are putin peste zece mii de euro, doar cu vreo 2 mii mai mult ca la finele anului trecut.

7. Mircea Dusa – Ministrul Apararii Nationale

Ministrul Dusa o duce la fel ca acum sase luni, tot 2 terenuri si 2 locuinte avand. La datorii, el a trecut cat avea si in urma cu sase luni, probabilo nemaivand chef sa vada care e soldul. Astfel, datoriile sale se ridica in continuare la 31.000 lei, respectiv, 15.000 euro, ambele catre BCR.

8. Radu Stroe – Ministrul Afacerilor Interne

Modificari prea slabe si in dreptul lui Radu Stroe. El detine un teren de 3,5 hectare in comuna Osoi, din judetul Iasi, pe care-l are in proprietate din 1998. De asemenea, are o casa la Predeal, achizitionata in 2008. Nu are datorii, iar in conturi detine suma de 60.423 de euro, cu circa 3 mii de euro mai mult fata de anul trecut. Un mizilic, am putea spune.

9. Robert Cazanciuc – Ministrul Justitiei

Acesta detine doua terenuri, in Chitila si Rafov (Prahova), respectiv, un apartament si o casa de locuit. La capitolul auto, ministrul Justitiei conduce un Citroen C3, achizitionat in leasing in 2004, si un Land Rover Freelander, cumparat in 2008. Bani nu are conturi, din cate declara. Are, in schimb, datorii. Mai precis, mai are de platit 74.000 de euro, dintr-un credit de 108.200 euro, contractat in 2008 de la Unicredit Tiriac Bank.

10. Rovana Plumb – Ministrul Mediului

Lucruri bune s-au petrecut in dreptul averii Rovanei Plumb. Un teren situat in Buciumeni, Dambovita, din care detinea doar trei sferturi este acum in totalitate in proprietatea sa, in urma realizarii succesiunii. La fel si casa aferenta acestui teren, detinuta anterior doar in proportie de 75%. Acum apartine Rovanei in totalitate. Dar partea si mai buna a avut loc tot la case. Rovana Plumb s-a mai imbogatit cu un apartament in acest an, in Bucuresti, obtinut tot prin succesiune legala. Si a ajuns acum la cinci locuinte. In plus, luna iunie a gasit-o cu mai multi euro in conturile curente, acum avand circa 10.335 euro in conturile curente, de cheltuiala, cu circa 3 mii mai mult ca la finele anului trecut. De asemenea, datoria i-a mai scazut cu circa zece mii de euro, astfel ca acum mai datoreaza doar 690.839 de euro, din creditul de 800.000 de euro, contractat in 2007 de la BRD.

11. Doina Pana – Ministru delegat pentru dialog social

Doina Pana este ministru delegat pentru dialog social. Ea nu s-a remarcat pana acum printr-o prezenta extraordinara in spatiul media, dar nici domeniul ei nu o ajuta prea mult. Cele sase luni de cand ocupa acest post nu au adus nici o schimbare la nivelul proprietatilor imobiliare. In continuare, ea detine un teren de 1.500 de metri, In judetul Bistrita, si trei locuinte. Nici la celelalte capitole nu exista nici o modificare, ea e la fel de bogata (sau saraca) ca si inainte.

12. Eugen Orlando Teodorovici – Ministrul Fondurilor Europene

Nu si-a cumparat nici o locuinta, teren sau masina noua in acest an. Dar are deja suficiente proprietati. Astfel, el are 4 terenuri, doua in sectorul 1, unul in sectorul 5, iar altul in Otopeni. De asemenea, el detine patru locuinte, 3 case si un apartament, toate in Bucuresti. Daca la imobiliare sta bine, la partea auto sta mai slab. El are o Dacia 1310, cumparata in 1998. Totusi, mai mult ca sigur ca nu o prea foloseste, utilizand mai mult masinile de serviciu de la minister. Teodorovici are sume detinute si la fonduri private, dar in valoare de doar 22.217 lei, cu doar vreo mie de lei peste valoarea de anul trecut. Mai detine si actiuni, in valoare totala de 62.000 lei, la Eximbank si la firma SC Smart & Fun SRL. In schimb, Orlando e boier la datorii. Are datorii ce ajung la 812.000 euro catre diverse banci. Cam greu de crezut ca le poate plati doar cu fondurile pe care le detine acum.

continuarea, pe econtext.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *