LIKE la pagina pentru a continua!emag tinar depurtat mycloset emag flanco fashionup
Arhivă Stiri

Monday, November 18, 2019

UBB reintroduce examenul de admitere la toate facultăţile. Notele de la BAC nu vor fi luate în considerare

646x404Rectorul Universităţii „Babeş-Bolyai“ din Cluj-Napoca, academicianul Ioan Aurel Pop, a anunţat miercuri, după vizita nemţilor de la Siemens, că din toamnă va fi reintrodus examenul de admitere la toate facultăţile.

Acesta va consta fie într-un eseu, fie într-un test grilă, fiecare facultate va hotărî cum îşi va organiza admiterea. Olimpicii naţionali şi internaţionali nu vor da examen.

Rectorul UBB a afirmat că universitatea îşi impune propria grilă pentru a avea cei mai buni studenţi.

„De aceea ne-am gândit să nu revenim la formele vechi, ci la anumite forme de testare a cunoştinţelor studenţilor: grilă clasic sau un eseu ori o altă formă de verificare a cunoştinţelor elevilor în aşa fel încât noi să ştim ce cunoştinţe au studenţii. Şi, pentru că suntem după o întrerupere de circa 12-13 ani, am decis, în anul universitar 2013-2014, să lăsăm facultăţile să decidă modalitatea de admitere“, a declarat rectorul UBB.

Notele obţinute la Bacalaureat nu vor conta la admiterea la UBB, în schimb vor conta premiile obţinute la olimpiadele naţionale şi internaţionale, dar şi la alte concursuri care arată pregătirea şi competenţele elevilor. Acesta consideră că examenul de admitere nu ar fi trebuit scos întrucât arată care este nivelul cunoştinţelor elevilor şi constituie un indicator şi pentru profesori.

„Cred că vom avea un aflux la fel de mare de studenţi ca şi anul trecut, chiar mai mare intoducând aceste forme de testare care arată şi marca universităţii. Nu se intră într-o universitate de prestigiu doar printr-o simplă înscriere sau prin luarea în calcul a mediei de Bacalaureat“, adaugă rectorul.

Facultăţile de matematică, fizică, chimie au acceptat cu mai mult entuziasm faţă de cele din domeniul ştiinţelor umane.Comment Form

  • coconu florin: Buna ziua. Sunt din Braila si am 37 de ani. De 22 de ani sunt dependent de caru
  • sorin: Buna seara,stiind ca suntei un om cu mare credinta in dumnezeu,si un familist co
  • Bogdan: Multumesc mult, chiar ma ajuta mult site-ul :)
  • Corina: Buna ziua. Am o biblie foarte veche pe care am obtinut-o cu greu in urma unui vi
  • mircea tocaciu: ASI DORI SA VORBESC CU DOMNIA SA SI SA-I MULTUMESC CE AFACUT PENTRU STEAUA SINT